1. Lig’de Eyüpspor ve Gençlerbirliği fırtınası

1.Lig'de Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor deplasmanda Eyüpspor'u 5-0 yenerek üçte üç yaptı. Geçen yıl küme düşmükten zor kurtulan Gençlerbirliği ise Bodrum FK'yı geçerek 7 puana yükseldi. İşte günün sonuçları...

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Eyüpspor üstün bir oyun ve bol golle üç puanı almayı başardı.

Eyüpspor, 1’inci Lig’in üçüncü haftasında deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor’u 5-0 mağlup etti. Tuzla Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmayı hakem Alper Akarsu yönetti. Akarsu’nun yardımcılıklarını ise Oğuz Terzi ve Mehmet Kapluhan yaptı. Eyüpspor’a galibiyeti getiren golleri 17’de Mustafa Pektemek, 20’de Robin Yalçın, 23 ile 66’da Ahmed Kutucu ve 86’da Claro attı. Bu sonucun ardından Eyüpspor 9 puanla liderliğe yükselirken, Tuzlaspor ise son sırada kaldı.

Rize çayı Trabzonspor'a acı geldiRize çayı Trabzonspor’a acı geldi

Gençlerbirliği, Bodrum FK’yı Yattabare ile geçti

Gençlerbirliği de sahasında konuk ettiği Bodrum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golü 36’da geldi. Ankara ekibinin sol taraftan geliştirdiği atakta Muhammed’in kafası kaleye giderken Ali’nin eline çarptı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Yatabare, penaltıda yaptığı düzgün vuruşla takımını öne geçirdi. İki takımın bu dakikadan bonra atakları gol getirmedi ve Gençlerbirliği maçı kazanarak 3 hafta sonunda 7 puana yükseldi. Bodrum FK ise 4 puanda kaldı.

Ali Koç sözünü tuttu! İhracat şampiyonu FenerbahçeAli Koç sözünü tuttu! İhracat şampiyonu Fenerbahçe

Sakaryaspor ve Ümraniyespor yenişemedi

Sakaryaspor kendi sahasında geçen yıl Süper Lig’de mücadele eden Ümraniyespor’u ağırladı. Deplasman takımı 45+3’te Bouali’nin golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda baskısını arttıran Sakaryaspor, Kasongo’nun penaltıdan bulduğu golle skoru 1-1’e getirdi.

Göztepe taraftarının desteğine rağmen Çorum FK7ya boyun eğdi.

Göztepe’de kötü gidiş sürüyor

Göztepe üçüncü maçında da galibiyetle tanışamadı. İzmir ekibi kendi sahasındaki maça adeta 1-0 yenik başladı.İlk dakikada Nielsen’in hatalı pasını yakalayan Ahmet İlhan topu al at diyerek Geraldo’ya verdi. O da Çorum FK’yı 1-0 öne geçirdi. 15’te ev sahibi bir şok daha yaşadı. Soldan gelen Ahmet İlhan’ın ortasında Atakan Akkaynak’ın güzil kafa vuruşu farkı ikiye çıkardı. 18’de Göztepe farkı bire indirdi. Ogün’ün sağ kanattan ortasında Diouf gelişine sert vurdu, top ağlarla bLşt. Bu dakikadan sonra Göztepe çok çaba gösterse bile bir türlü istediği golübulamadı. Karşılaşma 2-1 deplasman takımının üstünlüğüyle bitti. Bu sonucun ardından Göztepe 3 maç sonunda galibiyetle tanışamazken, Çorum FK puanını 6’ya yükseltti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.