100. yılda Fenerbahçe özel formasıyla Pendikspor karşısında

Süper Lig ve Avrupa'da çıktığı 18 maçı da kazanan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Cumhuriyet'in 100. yılında Pendikspor'a konuk oluyor. Sarı lacivertliler maça üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan özel formayla çıkacak.

Spor 29 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin 100.yıl formasında Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı bulunuyor.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 10. haftasında kusursuz serisini devam ettirmek için Pendikspor deplasmanına gidiyor. Konferans Ligi’nde Bulgaristan’ın Ludogorets takımını Kadiköy’de 3-1 yenen sarı lacivertliler, galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Kanarya, bu sezon İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 18 maçı da kazanmayı başardı. Pendik Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Mücadele beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe’de stoper sıkıntısı

Fenerbahçe’de sakatlıkları devam eden Serdar Aziz, Emre Mor ve Joshua King’in yanı sıra Ludogorets karşısında ayağında kırıt tespit edilen stoper Alexander Djiku da olmayacak. İsmail Kartal’ın defansta Becao’nın yanında Samet Akaydin’i görevlendirmesi bekleniyor.

Djiku'dan Fenerbahçe'ye kötü haberDjiku’dan Fenerbahçe’ye kötü haber

Fenerbahçe deplasmanda gol yemiyor

Fenerbahçe, Süper Lig’de deplasmanda çıktığı 4 maçta da kalesini gole kapatmayı başardı. İsmail Kartal’ın öğrencileri Samsunspor’u 2-0, Ankaragücü’nü 1-0, Alanyaspor’u 1-0 ve Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup etti.

Münih, Fenerbahçe’ye deplasman değil: 67-76Münih, Fenerbahçe’ye deplasman değil: 67-76

İki takım ilk defa ligde karşı karşıya

Fenerbahçe, Süper Lig’de Pendikspor’la ilk defa karşı karşıya gelecek. Tarihinde ilk defa Süper Lig heyecanı yaşayan Pendikspor daha önceden Fenerbahçe’yle Türkiye Kupası’nda rakip oldu. 1999’da oynanan karşılaşmayı Pendikspor 2-1 kazanırken, 2012’deki mücadeleden Fenerbahçe 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe 100.yıl formasıyla sahada olacak

Pendikspor’a konuk olacak Fenerbahçe, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı günde özel bir formayla sahaya çıkacak. Sarı lacivertlilerin 1923’te giydiği formadan esinlenen çubuklu formanın ön yüzünde Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi yer alıyor. Arka yüzde iseTürkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde Cumhuriyet’in 6. yılında çekilen tarihi fotoğraf bulunuyor. Ön satışta olan formalar 8 Kasım’da mağazalardaki yerini alacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.