100’ü geçen Galatasaray Süper Lig’de 24. kez şampiyon!

Deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray Süper Lig'de 100 puan barajını aştı ve 24'üncü şampiyonluğuna ulaştı.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray Süper Lig'de 24'üncü kez şampiyon oldu.

Süper Lig’de Fenerbahçe’yle birlikte sürdürdüğü şampiyonluk yarışında işi son haftaya bırakan Galatasaray Konyaspor deplasmanında sürprize yer vermedi. Rakibini Mauro Icardi’nin iki ve Berkan Kutlu’nun tek golüyle 3-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf oldu.

Üst üste ikinci zafer

Galatasaray kazandığı şampiyonlukla geçen sezonun ardından bu yıl da ipi göğüslemeyi başardı. Sarı kırmızılılar daha önce 1961-63, 1970-73, 1986-88, 1992-94, 1996-2000, 2011-13 ve 2017-19 yıllarında üst üste şampiyonluklar kazanmıştı.

Fenerbahçe’yle beş, Beşiktaş’la sekiz

24’üncü kez zafere uzanan Galatasaray şampiyonluk sayılarında rakipleriyle arasındaki farkı açtı. 19 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe’yle farkı beşe yükselten Cim-bom 16 şampiyonluğu olan Beşiktaş’la aradaki farkı da sekize yükseltti.

Beşinci yıldıza bir kaldı

24’üncü Süper Lig şampiyonluğuna uzanan Galatasaray’ın beşinci yıldızı takmaya sadece bir şampiyonluk uzakta. Daha önce 2002’de kazandığı şampiyonlukla ülke tarihinin ilk üç yıldızlı takımı olan Cim-bom 2015’te Hamza Hamzaoğlu önderliğinde dördüncü yıldızına ulaşmıştı.

Okan Buruk üçlemeyi tamamladı

Şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk kariyerinin üçüncü Süper Lig şampiyonluğunu elde etti. Geçmişte Başakşehir ve Galatasaray’ın başında birer kez zafere uzanan Buruk üçüncü kez bu başarıyı elde ederek Süper Lig’de tarihe geçti. Buruk üç defa şampiyon olma sevinci yaşayan Brian Birch, Gordon Milne, Christoph Daum ve Mustafa Denizli’yle sayıyı eşitledi, Şenol Güneş, Mircea Lucescu ve Özkan Sümer gibi önemli isimleri geride bıraktı. Lig tarihinde en çok şampiyon olma rekoru sekiz zaferle Fatih Terim’e ait.

Tarihte ilk kez 100 puan barajı aşıldı

Galatasaray’ın Konyaspor maçında aldığı 3-1’lik galibiyetin ardından puanı 102’ye yükseldi. Geçen haftalarda lig puan rekorunu kıran sarı-kırmızılılar böylelikle 100 puan barajını da tarihte ilk kez aşmış oldu. Süper Lig’de takım sayısının tekrar azaltılması sonrası ilerleyen yıllarda maç sayısının da azalacağı göze alındığında bu rekora bir daha yaklaşılamayacağı düşünülüyor.

Galatasaray şampiyonluk şarkısı yayınladı

Konyaspor maçının bitiş düdüğü gelir gelmez Galatasaray şampiyonluk marşını paylaştı. Rapçi Uzi’nin seslendirdiği şarkı Galatasaray’ın sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Konya'da Icardi şov yapıyor, Galatasaray şampiyonluğa uçuyorKonya’da Icardi şov yapıyor, Galatasaray şampiyonluğa uçuyorKonya’da şampiyonluk coşkusu

Galatasaraylı futbolcular deplasman tribününe gelen taraftarlarıyla şampiyonluğu kutladı.

Konyaspor’u mağlup eden Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet son düdüğün ardından yeşil sahaya girerek şampiyonluğu kutladı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan sarı-kırmızılılar “İyiler sonunda mutlaka kazanır” yazılı t-shirtleriyle şampiyonluk sevincini yaşadı. Bu esnada Mauro Icardi’nin tıpkı geçen sene olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğun ardından teknik direktör Okan Buruk’u omuzlarına aldı.

Okan Buruk: Taraftarlarımız 25’inci şampiyonluğa hazırlansın

Okan Buruk havaya atıldı.

Şampiyonluk sonrası röportaj veren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk şunları söyledi:

“Hak ederek, bu maçı çok iyi oynayarak kazandık. Galatasaray taraftarına hazırlanın dedim. Mayıslar bizimdir! Şimdi de 25’inci şampiyonluğa hazırlansınlar! Hedefimiz 5’inci yıldız. Şimdi de 5’inci yıldız için savaşacağız. Tarih yine Galatasaray’ı yazacak. Hedefimiz gerçek 5. yıldız! Bunun altını çiziyorum. Bizde her şeyin gerçeği var! Şampiyonluğun da gerçeği var! Yıldızın da gerçeği var!” dedi.

Kerem Aktürkoğlu: Böylesi daha güzel oldu

Üst üste ikinci şampiyonluğuna uzanan Kerem Aktürkoğlu, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında yaşananları hatırlatarak, Böyle daha güzel oldu, birileri umutlandı ama Galatasaray onların umudunu sonlandırdı. Galatasaray benim için çok anlamlı. İnsan sevdiğine kırılır. Ben sevdiğime biraz kırıldım. Ama Galatasaray’ı çok seviyorum” dedi.

Kaptan Muslera şampiyonluk tişörtüyle poz verdi.

Kazandığı şampiyonluk sonrası mikrofonlara konuşan Fernando Muslera, “Galatasaray şampiyon olduğunda sevinir, maç kazandığında değil. 13’üncü sezonumda 17’nci kupamı kazandım, çok mutluyum. Galatasaray’a gelerek en iyi kararı verdiğimi söyleyebilirim. Burası benim ikinci evim” dedi.

Erden Timur ve Torreira şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı.

Saha içinde kendisine mikrofon uzatılan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un gözyaşları içinde olduğu görüldü. Sevinçten ağlayan Timur, “Çok şükür, konuşamıyorum” dedi.

Kerem Demirbay: Gurur verici bir şey

Kariyerinin ilk lig şampiyonluğuna ulaşan Kerem Demirbay, “Biz bir aileyiz. Çok zor bir sezon oldu, bize yanlışlar da oldu ama en büyüğü biziz. Farklı bir seviyemiz var. Herkese eyvallah ama Galatasaray ailesi herkesten büyüktür. Gurur verici bir şey” dedi.

Barış Alper Yılmaz: Şimdi eğlenme zamanı

Okan Buruk’un jokeri Barış Alper Yılmaz şampiyonluk sonrası, “Gerçekten çok çalıştık, nereden baksanız 11 aydır antrenman yapıyoruz. Hedefimiz buydu şampiyon olduk. Taraftarlarımıza ve camiamıza hayırlı olsun. Mükemmel bir duygu herkese çok teşekkürler. Taraftarlarımız da biz nereye gidersek gidelim yalnız bırakmadılar onlara çok teşekkür ediyorum. Bu anın tadı bambaşka, şimdi eğlenme zamanı” dedi.

Okan Buruk’a ‘sulu’ baskın

Galatasaraylı futbolcular karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Okan Buruk’un olduğu salona sulu baskın düzenledi.

Fenerbahçe’ye geçen haftanın yanıtı

Geçtiğimiz hafta Galatasaray’ı mağlup eden Fenerbahçe’de sosyal medya hesabı üzerinden rakiplerinin galibiyet serisini sora erdirmeleri üzerine bir paylaşım gelmişti. Galatasaray, şampiyon olduktan sonra bu paylaşıma yanıt verdi.

Aşkların en güzeli…Aşkların en güzeli…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.