15 numara Alparslan Erdem: Karagümrük’te Şota dönemi başlıyor

Süper Lig ekiplerinden Karagümrük genç teknik direktör Alparslan Erdem'le yollarını ayırdı. Karagümrük bu sezon teknik direktör değiştiren 14. takım olurken takımın yeni teknik patronu Şota Arveladze.

Spor 11 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Karagümrük'te Alparslan Erdem ayrıldı yerine Shota geldi.

Süper Lig’de Karagümrük Alparslan Erdem’le yollarını ayırdı. 34 yaşındaki spor adamı bu sezon görevine son verilen 14. teknik direktör. Karagümrük ilk 15 hafta itibarıyla 4 galibiyet 5 beraberlik 6 mağlubiyet almış, son olarak Antalyaspor’a 2-1 yenilmişti. Erdem, aldığı sonuçlarla haftayı 11. sırada kapatan ekipte önceki teknik direktör Andrea Pirlo’nun da ekibinde yer alıyordu.

Kulüpten yapılan açıklamada Erdem yerine Şota Arveladze ile anlaşıldığı belirtildi. Şota en son 2015-16 sezonuna Trabzonspor başında başlamış, 11 Kasım 2015 tarihine kadar 15 maça çıkmış ve 1.40 puan ortalaması tutturabildikten sonra görevden alınmıştı. O tarihten sonra sırasıyla Maccabi Tel-Aviv ve Pakhtator’u çalıştıran Gürcü isim son olarak Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City’i çalıştırdı. Şota 27 Ocak 2022’de başladığı bu görevinden 30 Eylül 2022’de ayrıldı.

Futbolculuk kariyerinde üç sezon Trabzonspor forması giyen Şota Türkiye’de Trabzonspor dışında Kayserispor ve Kasımpaşa gibi takımları da çalıştırdı.

'Süper' teknik direktörler mezarlığı... Patrick Kluivert de gitti‘Süper’ teknik direktörler mezarlığı… Patrick Kluivert de gitti

Karagümrük bu değişiklikle beraber teknik direktör değişikliğine giden 14. takım oldu. Daha önce 13 takım sezona başladığı teknik direktörle yola devam etmedi. Liste şu şekilde:

Adana Demirspor: Ömer Erdoğan

Alanyaspor: Ömer Erdoğan

Ankaragücü: Tolunay Kafkas

Başakşehir: Emre Belözoğlu

Beşiktaş: Şenol Güneş – Burak Yılmaz

Gaziantep FK: Erdal Güneş

İstanbulspor: Fatih Tekke

Kasımpaşa: Kemal Özdeş

Kayserispor: Çağdaş Atan

Konyaspor: Aleksandar Stajonevic

Pendikspor: Osman Özköylü

Samsunspor: Hüseyin Eroğlu

Trabzonspor: Nenad Bjelica

Karagümrük: Alparslan Erdem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.