20 yıl önce dizinden vurulmuş, ‘yürüyemezsin’ denmişti; Veysel Sarı kariyerinin 400’üncü maçına çıktı

Toprak sahada futbol oynarken keşfedilip 16 yaşında diz kapağından vurulmasının ardından 'bir daha yürüyemezsin' denen Antalyaspor'un kaptanı Veysel Sarı Süper Lig kariyerinde dördüncü kez dalya dedi.

Spor 8 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Zorluklar içerisinde büyüyen Veysel Sarı, Süper Lig'de dördüncü defa 'dalya' dedi.

Süper Lig temsilcilerinden Antalyaspor’un kaptanlığını yapan 36 yaşındaki Veysel Sarı şaşırtıcı futbola başlama hikayesiyle dikkat çekti. İstanbul’da doğup büyüdükten sonra arkadaşlarıyla mahalle arasında top oynarken Beyoğlu Yeniçarşı’nın antrenörü tarafından 11 yaşında keşfedilip futbola başlayan Veysel imkan darlıkları içindeki öyküsüyle öne çıktı.

Ailesinin kendisini desteklemesine karşı zorlu ekonomik koşullar nedeniyle idmanlara yürüyerek gidip gelmek zorunda kalan Veysel en büyük hayali ve hedefi olan futbolcu olma arzusundan hiç vazgeçmedi. Bir yandan çalışıp diğer yandan futbol hayatını sürdüren Veysel’i forvet mevkiinden stopere geçiren isim Galatasaray’ın efsane isimlerinden Metin Kurt oldu. Savunmada alt yaş kategorilerinde dikkat çekmeye başlayan Veysel’in 16 yaşındayken başına talihsiz bir olay geldi.

Diz kapağından vuruldu

Henüz çocuk yaşta okul çıkışı arkadaşlarıyla yürürken kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğrayan Veysel Sarı diz kapağından vuruldu. 16 yaşındaki çocuklarının vurulduğu haberini alan anne ve babası çocuklarının peşinden hemen hastaneye gitti. İlk kontrollerin ardından doktorlar Veysel’in ailesine ‘Bu çocuk artık yürüyemez’ dedi. Ebeveynleri gözyaşları dökerken Veysel ise yürüyemeden hayatına nasıl devam edeceğini düşündü. Devamında gidilen başka bir hastanedeki doktor ise tedaviyle yürüyebileceğini, hatta tekrar futbol oynayabileceğini söyledi. Pes etmeyen Sarı yaklaşık üç ay boyunca yoğun tedavi ve fizik tedavinin ardından iyileşip tekrar futbol oynamaya başladı.

20’sinde profesyonel oldu

En büyük hayali olan futbola odaklanan ve yaşadıklarıyla daha da hırslanan Veysel Sarı kariyer basamaklarını tek tek çıkmaya başladı. Önce Beylerbeyi’ne transfer olan Sarı gösterdiği üstün performansla 20 yaşındayken profesyonel sözleşmeye imza atarak o dönem Süper Lig’de oynayan Eskişehirspor’un kadrosuna katıldı. Burada gösterdiği başarının ardından sırasıyla Galatasaray, Kasımpaşa ve Antalyaspor’da forma giyen Veysel Sarı iki kez de A Milli Takım’ın formasını terletti.

Antalyaspor’un vazgeçilmezleri arasına girdi

İstikrarlı performansıyla adından söz ettiren ve Antalyaspor’un vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Sarı bugünlerde takımının kaptanlığını yapıyor. Sarı Süper Lig’de iki hafta önce Antalyaspor’un Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada takımıyla 150’nci, Süper Lig’de ise 400’üncü maçına çıkarak dördüncü kez ‘dalya’ dedi.

‘Annemle babamın göz yaşı döktüğünü ilk defa orada gördüm’

Diz kapağından silahla vurulduğu dönemde yaşadıklarını Antalyaspor’un sosyal medya hesabına anlatan Sarı “16 yaşımdayken kötü bir anım oldu. Ayağımdan bir darbe aldım, diyelim. Ondan sonraki dönem benim için hem negatif hem pozitif oldu. Hastaneye gittiğimiz zaman babam ve annem doktorla konuştuklarında ben de oradaydım. Doktor babama ‘Çocuk bir daha yürüyemeyecek’ dedi. Yürüyemezsem hayatım nasıl devam edecek, diye düşündüm. İlk defa annemle babamın gözyaşı döktüğünü gördüm” dedi.

Fizik tedaviden sonraki ilk maçında iki gol birden attı

Vurulmasının kendisini hem negatif hem pozitif etkilediğini belirten Veysel Sarı “Hastanede yatarken doktor MR istedi. Sonuçları almaya giderken ben yürüyemiyordum. Annem, ağabeyim ve ben birlikte gittik. Doktor MR sonuçlarına bakarken ‘Ben de anlamadım ama şu an hiçbir şey yok ayağında. Yarın tedaviye başlasın, üç ay sonra top oynayabilir’ dedi. Orada hayatım pozitife döndü. üç aylık fizik tedaviden sonra maça çıktım ve 2 gol attım. O sene 35 karşılaşmaya çıktım” diye konuştu.

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy bu yüzden oynamıyorBeşiktaş’ta Semih Kılıçsoy bu yüzden oynamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.