21 yaş altında finalin adı belli oldu

21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya, Ukrayna’yı 5-1; İngiltere, İsrail’i 3-0 yendi ve turnuvada finalin adı İngiltere-İspanya oldu.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İngiltere ve İspanya finalde.

Geleceğin yıldızlarının görücüye çıktığı 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final mücadeleleri oynandı.

Günün ilk maçında İngiltere İsrail’le karşılaştı. 42. dakikada Morgan Gibbs-White’ın golü ilk yarı bitmeden önce İngilizleri 1-0 öne taşıdı. 63. dakikada Cole Palmer durumu 2-0’a taşıdı. Cameron Archer 90. dakikada attığı golle farkı 3’e çıkardı ve aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

Ankara'dan Madrid'e uzanan hikayenin kahramanı: Arda GülerAnkara’dan Madrid’e uzanan hikayenin kahramanı: Arda Güler

Günün ikinci maçında İspanya, Fransa’yı eleyerek turnuvanın sürprizlerinden birine imza atan Ukrayna’yla karşılaştı. Ukrayna, 13. dakikada Artem Bondarenko’yla öne geçti. İspanyolların yanıtı gecikmedi ve 17’de Abel Ruiz beraberliği sağladı. Oihan Sanchet İspanya’yı 24. dakikada öne geçirdi ve ilk yarı böyle bitti.

İkinci yarıya iyi başlayan İspanya 54’te Antonio Blanco’yla skoru 3-1’e getirdi. Aimar Oroz 68’de takımı rahatlattı. 78’de Sergio Gomez durumu 5-1’e getirdi ve İspanya bu sonuçla birlikte adını yarı finale yazdırdı.

İspanya ve İngiltere, iki büyük futbol ekolü olarak 21 yaş altında final oynayacak. Büyük heyecan vadeden karşılaşma 8 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da oynanacak.

Yunan futbolu çalkalanıyor: Interpol'den şike soruşturmasıYunan futbolu çalkalanıyor: Interpol’den şike soruşturması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.