21 yaşında Avrupa’nın zirvesinde bir Türk kadını: Nesrin Baş

Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 72 kilo finalinde Rumen rakibi Alexandra Anghel'i 5-1 mağlup eden Nesrin Baş altın madalyanın sahibi oldu.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nesrin Baş'tan müthiş başarı.

Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın son gününde  Nesrin Baş altın madalya kazandı. Baş, finalre Rumen rakibi Alexandra Anghel’i 5-1 mağlup etti.

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nesrin Baş şöyle konuştu: “Çok mutluyum, gururluyum. Bugünlere gelmek için her zaman çok çalıştık, çok emek verdik. Her zaman hayalini kurdum. Uyuduğumda, kalktığımda İstiklal Marşı’mızı okutup, bayrağımızı dalgalandırmayı hayal ettim ve başardım. Genç yaşımda bir ilki başardım, onun için de ayrıca mutluyum. Türk kadının gücünü göstermeye devam edeceğiz. Beni bugünlere getiren hocalarıma ve aileme çok teşekkür ederim.”

Şampiyonluk sonrası Nesrin Baş’ın in kulübü Beşiktaş şu açıklamayı yaptı: “Güreş takımımızın milli sporcusu Nesrin Baş, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Romanyalı rakibi Alexandra Nicoleta Anghel’i 5-1 yenerek şampiyon oldu. Avrupa şampiyonu olarak ülkemizi ve camiamızı gururlandıran Nesrin Baş’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.”

Zeynep Yetgil bronz madalya kazandı

Ayrıca turnuvanın son gününde Zeynep Yetgil, 53 kiloda Macaristan’dan Sztalvira Orsus’u 3-1 yenerek bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.Milli sporcu Elvira Kamaloğlu, 57 kilo bronz madalya maçında Ukranya’dan Solomiia Vynnyk’ye 10-6 yenildi. Bir diğer milli sporcu Kadriye Aksoy ise bronz madalya maçında Moldova’dan Irina Ringaci’ye 10-4 mağlup oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlardan iki altın bir gümüş!Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlardan iki altın bir gümüş!

Kadın Güreş Milli Takımı, Avrupa ikincisi

Milli takım, 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalyayla organizasyonu 107 puanla 2. sırada tamamladı. Ukrayna 112 puanla birinci oldu. Milliler 2022’de birinci, 2023’te ise yine ikinci olmuşlardı. Türkiye’ye 68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu, 72 kiloda Nesrin Baş, 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit altın, 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz gümüş, 53 kiloda ise Zeynep Yetgil bronz madalya kazandırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.