26 yıllık ortaklık bitti: Pınar ile Karşıyaka ayrıldı

Türk basketbolunun köklü kulüplerinden Karşıyaka, kendisiyle özdeşleşen isim sponsoru Pınar ile olan birlikteliğini 26 yılın ardından sona erdirdi. Pınar isim sponsorluğundan çekilse de İzmir temsilcisine olan mali desteğini sürdürmeye devam edecek.

Spor 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Karşıkaya'da Pınar'ın isim sponsorluğu son buldu.

Basketbol Süper Ligi’nin İzmir temsilcisi Karşıyaka’yla geçen yıl hayatını kaybeden kulübün onursal başkanı Selçuk Yaşar’ın kurucusu olduğu Pınar’ın 1998’den bugüne kesintisiz şekilde devam eden isim sponsorluğu anlaşması sona erdi. Karşıyaka’nın 60 yıldan uzun süre boyunda en büyük destekçilerinden biri olan Selçuk Yaşar’ın vefatı sonrası sponsorluktan çekilen Pınar, kulübün basketbol şubesine mali destekte bulunmayı sürdürecek.

Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü ve Pınar yönetiminin sponsorlukla ilgili toplantı yapıp karşılıklı anlaşmayla yeni sezonda yola devam etmeme kararı aldığı öğrenildi. Kaf-Kaf’ın 26 yıllık sponsorunun artan bütçelerde yeni sponsorluklar bulunması için kulübün önünü açmayı teklif ettiği, isim sponsorluğundan çekilmesine rağmen Karşıyaka’ya yeni sezonda 1 ile 1.5 milyon Euro arasında karşılıksız reklam desteği sağlamayı taahhüt ettiği belirtildi. Geçen yıl isim sponsorluğu için firmadan 90 milyon TL civarında destek alan Karşıyaka, Türkiye’nin en uzun soluklu isim sponsorluğunun sonlanmasının ardından yurtiçi ve Avrupa arenasında farklı isim sponsorlukları arayıp, yeni forma göğüs ve sırt sponsorlukları bulacak.

Karşıyaka’nın basketbol şubesi Pınar’la birlikteliği sürecinde 2014-15 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyon oldu, 2014’te ise Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. Pınar Karşıyaka 26 yıllık birliktelik sürecinde Avrupa sahnesinde de Türkiye’yi temsil etti. İzmir temsilcisi 2012-13 sezonunda EuroChallenge’da ikinci olurken Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 2020-21 sezonunda da final oynama başarısı gösterdi.

Pınar Karşıyaka’nın şampiyon kadrosundaki Bobby Dixon, Jon Diebler, DJ Strawberry ve Kenny Gabriel gibi isimler Türk basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi: İşte Galatasaray, Karşıyaka ve Manisa’nın rakipleriBasketbol Şampiyonlar Ligi’nde kuralar çekildi: İşte Galatasaray, Karşıyaka ve Manisa’nın rakipleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.