Galatasaray mucizevi şekilde uzatmaya götürdüğü maçta Büyükçekmece’ye mağlup oldu

Basketbol Süper Ligi'nin 24'üncü haftasında Galatasaray ve Büyükçekmece'yi karşı karşıya getiren maç heyecanlı anlara sahne oldu. Son dokuz saniyesine altı sayı farkla yenik girdiği maçı uzatmaya götüren Galatasaray yine de parkeden mağlup ayrıldı.

Spor 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray okyanusu geçip derede boğuldu, uzatmada kazanan Büyükçekmece oldu.

Basketbol Süper Ligi’nde 24 Mart Pazar günü 24’üncü haftanın üç maçı oynandı. Günün dikkat çeken mücadelesinde Galatasaray ve Büyükçekmece Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. İlk çeyrekte çok yüzdeli hücum eden sarı kırmızılılar periyodu 27-18’lik skorla önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte geri dönen Büyükçekmece çift haneli farktan geri döndüğü maçta rakibini yakalamayı başardı ve soyunma odasına giderken farkı bire kadar indirdi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda devre arasına 44-43 Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da iki takımın kıran kırana mücadelesi sürdü. Üçüncü periyotta öne geçen Büyükçekmece son çeyreğe giderken 67-65’lik üstünlüğü yakaladı. Son çeyrekte de iyi oyununu sürdüren Büyükçekmece bitime dokuz saniye kala 85-79’luk skoru yakalayıp altı sayılık ciddi bir avantaj elde etmeyi başardı. Galatasaray için umutlar tükenirken Corey Walden’dan gelen üçlük bitime yedi saniye kala farkı üçe indirdi. Pota altından topu oyuna sokmaya çalışan Büyükçekmece’de Franke’nin topsuz alanda Prepelic’e yaptığı faul sonrası pozisyon yine sarı-kırmızılılara geçti. Dee Bost’un çember altından oyuna soktuğu topla tepede buluşan Sadık Emir Kabaca üç sayılık atışından isabet bulunca skor 85-85’te eşitlendi ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma diliminde normal sürenin sonunda yaşadığı yıkımı üzerinden çabuk atan Büyükçekmece iyi hücum ettiği beş dakikalık dilimin sonunda 101-96’lık skoru yakalayıp parkeden galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Büyükçekmece Basketbol ligde 10. galibiyetini aldı. Galatasaray ise 12. yenilgisini yaşadı. Galatasaray’da Dee Bost’un 26 sayı – 7 ribaunt – 7 asistlik muhteşem performansı galibiyeti getirmeye yetmezken Büyükçekmece cephesinde 27 sayı üreten Marcquise Reed maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmadan sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Başantrenörü Yakup Sekizkök “Maça çok iyi başlamamıza rağmen ikinci periyottaki düşük tempomuz rakibimize maça tekrar tutunmak için umut verdi. Bütün maç mücadele içinde dengede geçti. İyi savunma yaptığımız bölümlerde basit top kayıpları ve erken atışlarla Büyükçekmece’ye kolay sayı şansı verdik. Onlar da maça tutunup dördüncü periyot sonunda öne geçti. Dördüncü periyodun sonunu iyi oynasak da maalesef uzatmada istediğimiz galibiyeti elde edemedik. Büyükçekmece’yi tebrik ediyorum” dedi.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Manisa Büyükşehir Belediyespor – Anadolu Efes, 76 – 81

Tofaş – Darüşşafaka, 83-90

Toprak Razgatlıoğlu Superpole yarışını kazandı, ikinci yarışta ise podyuma uzandıToprak Razgatlıoğlu Superpole yarışını kazandı, ikinci yarışta ise podyuma uzandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.