Max Verstappen yarışa bile çıkmadan dünya şampiyonu oldu

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sprint yarışında Max Verstappen dünya şampiyonluğunu garantiledi. 1987'den beri ilk kez bir pilot, henüz haftanın yarışına çıkmadan şampiyon oldu. Bu, Verstappen'in 3. şampiyonluğu.

Spor 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Katar GP'ye pole pozisyonda başlayacak Verstappen, takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 17. ayağı olan Katar Grand Prix’si öncesinde gerçekleştirilen sprint yarışında birincilik McLaren pilotu Oscar Piastri’ye gitti. Formula 1 kariyerinde ilk defa bir pole pozisyonunda olan Piastri, bir ilki daha gerçekleştirdi. Bir F1 yarış seansını ilk sırada tamamladı.

Sprint yarışında şampiyonluğunu ilan etti

Piastri’nin arkasında, ikinci sırada Max Verstappen çizgiyi geçti. Hollandalı, kendisine en yakın pilot olan Sergio Perez’in yaptığı kazayla yarış dışı kalmasıyla üst üste üçüncü kez Formula 1 Pilotlar Dünya Şampiyonu oldu. Puanını 407’ye çıkartan Verstappen, Katar yarışı dahil 6 Grand Prix yapılacak Formula 1’de rakiplerinin kapatamayacağı farka ulaştı.

Formula 1'de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBullFormula 1’de beklenen son! Markalar şampiyonu bu yıl da RedBull

Arka arkaya 3 şampiyonluk yaşayan 5. pilot

16 ana yarıştan 13’ünü kazanan Verstappen, arka arkaya 3 kez şampiyonluk kupasını kaldırmayı başararak, efsane pilotlar Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton’ın arasına katıldı.

Hollandali pilot bu sezonu domine etti.

36 yıl sonra bir ilk

Ayrıca Katar GP’sine pole pozisyonda başlayacak Verstappen 36 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi. Nelson Piquet, 1987 yılında Grand Prix öncesi kaza yapan Nigel Mansell’in yarışa girememesinden dolayı şampiyonluğunu ilan etmişti. Aynı şekilde Hollandalı pilot da bir GP öncesi kupayı kaldırdı.

Katar'da süpriz yok: İlk sıra Verstappen'inKatar’da süpriz yok: İlk sıra Verstappen’in

Verstappen: İnanılmaz

Şampiyonluğu kazandıktan sonra Verstappen büyük mutluluk yaşadı. Hollandalı pilot, “Harika bir duygu. İnanılmaz bir yıl oldu. Pek çok harika yarış var ve takımın yaptığı işten son derece gurur duyuyorum. Bu grubun bir parçası olmak çok keyifli. Ve evet, üç kez dünya şampiyonu olmak… İnanılmaz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.