4-4’lük maç! Arda Güler iki gol attı, Sörloth eli arttırdı

LaLiga'da Real Madrid ve Villarreal karşı karşıya geldi. Milli futbolcu Arda Güler iki golle yıldızlaşırken Alexander Sörloth 4-4 biten maçta tam dört gol atarak öne çıktı.

Spor 20 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Real Madrid ve Villarreal gollü maçta berabere kaldı Arda ve Sörloth şov yaptı.

LaLiga’da Real Madrid ve Villarreal karşılaştı. Son haftaların en formda ismi milli futbolcumuz Arda Güler şovuna bu karşılaşmada da devam etti. 14. dakikada perdeyi açan Arda bu golle yetinmeyecekti. 39. dakikada ev sahibi ekip Sörloth ile farkı azalttı. Real Madrid 40. dakikada Lucas Vazquez ile iki farklı üstünlüğü yakalarken Arda duraklama anlarında dördüncü golü atarak söz konusu üstünlüğü pekiştirdi ve bu sezon LaLiga’daki altıncı golünü kaydetti.

İkinci yarıda Villarreal’in yıldızı Sörloth’un solo şovunu izledik. Eski Trabzonsporlu futbolcu fırtına gibi başladığı ikinci yarıda 48, 52 ve 56. dakikalarda attığı gollerle maça eşitlik getirdi ve kendi adına dört gol birden bulmuş oldu. Maç 4-4 berabere biterken Sörloth unutulmaz performansıyla tarihe geçti. Oyuncu bu sonuçla gol sayısını 23’e yükseltti, Gironalı Artem Dovbyk’i geçerek gol krallığında zirveye çıktı.

Carlo Ancelotti maç sonrası Arda Güler’le alakalı “Arda özel olduğunu gösterdi. Kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar iyi. Özel bir yeteneği var. Bu yeteneğini kaleye uzak olmaktan daha çok yakın olduğunda daha iyi gösterebiliyor” dedi.

Mallorca kümeye tutundu

Küme düşme hattında da kritik maçlar oynandı. Cadiz evinde Las Palmas ile 0-0 berabere kalınca Mallorca’nın alacağı bir puan onları ligde tutar hale geldi. Cyle Larin 29. dakikada takımını öne geçirirken 41. dakikada Sergio Arribas Almeria adına skoru eşitledi. 66’da Bruno Langa Almeria’yı öne geçirdi. Ancak 83. dakikada Sergi Darder’in attığı golle beraber maç 2-2 bitti, Mallorca ligde kaldı, Cadiz, Granada ve Almeria’nın ardından küme düşen üçüncü takım oldu.

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Alaves-Getafe 1-0

Barcelona-Rayo Vallecano 3-0

Granada-Celta Vigo 1-2

Valencia-Girona 1-3

Atletico Madrid-Osasuna 1-4

Cadiz-Las Palmas 0-0

Real Betis-Real Sociedad 0-2

Athletic Bilbao-Sevilla 2-0

Frosinone ateş hattından çıktı

İtalya Serie A’da Frosinone, Monza deplasmanında Walid Cheddira’nın 9. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı ve puanını 35’e çıkararak düşme hattından çıktı. Udinese ve Empoli 1-1 berabere kalarak ateş hattına yakın kaldılar. Empoli 33 puanla 18. sırada ve Udinese 34 puanla 17. sırada. Bu akşam Salernitana ile karşılaşacak Verona ise maç eksiğiyle beraber 34 puanla 16. sırada. Frosinone hayati üç puanla 35 puana çıkıp 15. sıraya geldi. Frosinone haftaya evinde Udinese ile karşılaşacak. Empoli Roma’yı, Verona Inter’i konuk edecek.

PSG Metz’i ateşe attı

Ligue 1’de son hafta maçları oynandı. Sezonu şampiyon tamamlayan PSG, kümede kalma savaşı veren Metz’i Carlos Soler ve Lee Kang-in’in golleriyle 2-0 yendi ve rakibinin play-out oynamasına neden oldu. Son hafta maçında sahasında Clermont’u 5-0 yenen Lorient, averajla küme düştü.

Ligue 1’de günün sonuçları:

Reims-Rennes 2-1

Le Havre-Marsilya 1-2

Lens-Montpellier 2-2

Toulouse-Brest 0-3

Metz-PSG 0-2

Lille-Nice 2-2

Monaco-Nantes 4-0

Lyon-Strasbourg 2-1

Lorient-Clermont 5-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.