Bayern’e şampiyonluk yolunda bir yumruk da Bochum’dan: İşte Avrupa’nın beş büyük liginde alınan sonuçlar

Thomas Tuchel'in çalıştırdığı Bayern Münih, Bochum deplasmanında 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla son üç maçından da yenik ayrılan Alman devi, lider Leverkusen'in sekiz puan gerisine düşerek şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Spor 19 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bayern Münih'in kötü gidişatı Bochum karşısında da sürdü.

Bundesliga’da 22’nci haftanın kapanış maçı Bochum ile Bayern Münih’in karşılaşmasına sahne oldu. Geçen hafta şampiyonluk yolundaki rakibi Leverkusen’e yenilen, hafta içinde de Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Lazio’ya diş geçiremeyen Bavyera temsilcisi deplasmandaki maça galibiyetten başka şey düşünmeyerek çıktı.

Maça iyi başlayan Bayern, Musiala’nın 14’üncü dakikada sağ çaprazdan çektiği şutta golü bulup mücadelede 1-0 öne geçti. 22’nci dakikada Almanya’da son günlerde sık sık görülen tenis toplu protesto yapıldı ve oyun uzun süre durdu. Protestoların sona ermesinin ardından oyuna ortak olan Bochum 38’de Asano ve 44’te Schlotterbeck’in kaydettiği art arda iki golle öne geçti ve soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İkinci yarıya Bayern topun hakimi olarak başladı fakat beraberlik golünü bir türlü bulamadı. 77’nci dakikada korner kazanan Bochum içeri yapılan ortada Upamecano’nun elle oynaması sonucu penaltı kazandı. Fransız stoper ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Upamecano bu kırmızı kartla Lazio maçından sonra üst üste iki maçta da oyundan atılmış oldu. Bochum’da topun başına geçen Kevin Ströger meşin yuvarlağı filelerle buluşturmayı başardı ve skoru 3-1’e getirerek farkı ikiye çıkardı.

Mücadelenin devamında Bayern’in baskısı iyice arttı ve 87’de Harry Kane farkı bire indiren golü bulmayı başardı. Kalan sürede 10 kişi olmasına rağmen Kane ile net fırsatlar yakalayan Bayern o pozisyonlardan gol çıkaramayınca karşılaşma Bochum’un 3-2’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla bir hafta içinde üst üste üçüncü mağlubiyetini alan Bayern Münih ligde 50 puanda kalarak lider Bayer Leverkusen’in sekiz puan ardına düştü.

Tuchel hakkında açıklama geldi

Karşılaşmadan sonra Bayern Münih yönetimi teknik direktör Thomas Tuchel’in basın toplantısını iptal etti. Acil toplantı kararı alan Bayern yönetiminde kulüp başkanı Jan-Christian Dreesen teknik direktörle ilgili sorulara “Tuchel gelecek hafta takımın başında olacak” yanıtı verdi.

Bundesliga’da aynı gün oynanan diğer maçta Freiburg ve Frankfurt 3-3 berabere kaldı.

Real Madrid de şampiyonluk yolunda puan kaybetti

Milli futbolcu Arda Güler Rayo Vallecano deplasmanında yedek kulübesinde başladığı maçta üç dakika süre bulabildi.

La Liga’nın 25’inci haftasında lider Real Madrid, Rayo Vallecano’ya konuk oldu. Karşılaşmanın hemen başında Joselu’nun golüyle eflatun-beyazlılar 1-0 öne geçti. 19’uncu dakikada sağ kanattan topu getirip içeriye ortalayan Lucas Vasquez’in pasını kafa vuruşuyla asiste dönüştüren Joselu ile fark ikiye yükseldi fakat karşılaşmanın hakemi topun dışarıdan çevrildiğine hükmedip golü geçersiz saydı.

26’ncı dakikada Camavinga kendi ceza sahası içinde elle oynayınca Vallecano penaltı kazandı. Raul de Tomas beyaz noktada hata yapmayıp skoru 1-1’e getirdi. Beraberlik golünün ardından pozisyonlar yakalayan ev sahibi bu fırsatlardan yararlanamadı. Akabinde Modric’in kullandığı kornerlerle etkili olan Real direkleri ve rakip kaleciyi aşamadı. Böylelikle iki takım da soyunma odasına beraberlikle gitti.

İkinci devreye Rayo hızlı girdi. Hücum preste topu çalan Garcia’nın gol vuruşu yapmasına Tchoumeni son anda engel olmayı başardı. Real Madrid karşılaşmanın devamında Joselu ve Kroos’la fırsatlar yakaladı ancak skoru değiştirecek golü bir türlü bulamadı. Mücadelenin 87’nci dakikasında Luka Modric kenara gelirken yerine Arda Güler dahil oldu. Arda’nın sahada bulunduğu dönemde baskıyı iyiden iyiye artıran Real kapalı savunmayı açmayı başaramadı. Mücadelede 90+5’inci dakika oynanırken eflatun-beyazlılarda oyuna 70’inci dakikada dahil olan Carvahal yaptığı faulle ikinci sarıdan kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. Kalan kısa süreden de gol sesi çıkmayınca Real Madrid, Rayo Vallecano deplasmanında iki puan bıraktı.

Bu sezon beşinci beraberliğini yaşayan Real Madrid 62 puanla liderliğini sürdürdü. 56 puanla ikinci sırada yer alan Girona yarın deplasmanda Athletic Bilbao ile karşılaşacak.

La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı,

Granada – Almeria: 1-1

Real Mallorca – Real Sociedad: 1-2

Real Betis – Alaves: 0-0

Manchester United Hojlund’la kazandı

Premier Lig’de Luton Town evinde Manchester United’ı ağırladı. Luton kümede kalma yolunda ihtiyacı olan puanları almak, Manchester ise ligde ilk altı takım arasında kalmak için maça çıktı.

Karşılaşma çok hızlı başladı. Kırmızı Şeytanlar Rasmus Höjlund’un bir ve yedinci dakikada attığı gollerde 2-0 öne geçti. Çabuk toparlanan ev sahibi Luton 14’üncü dakikada Carlton Morris’in kafa vuruşuyla golü bulup farkı bire indirdi. Karşılaşmanın devamında iki takım adına da öne geçme fırsatları yaşandı fakat tribünlerden gol sesi bir türlü yükselmedi. Mücadelenin 90+4’üncü dakikasında kullanılan kornerde kafayı vuran Ross Barkley de direğe takılınca Luton beraberlik fırsatını tepmiş oldu. Bu şekilde sona eren maçtan Manchester United 2-1’lik skor ve üç puanla ayrıldı. Ligdeki galibiyet serisini dört maça çıkaran ManU puanını 44’e yükseltti. Luton ise 20 puanda kalıp düşme hattından uzaklaşamadı.

‘Berlusconi derbisi’nde kazanan Monza

Silvio Berlusconi bayrağı tribünlerde dalgalandı.

Silvio Berlusconi’nin 1986-2017 yılları arasında sahibi olduğu Milan eski İtalya başbakanının 2018’den ölümüne kadar başkanlığını yürüttüğü Monza’ya konuk oldu. Maça Milan etkili başladı fakat yakaladığı fırsatlardan gol çıkarmayı başaramadı. İlk yarının sonuna eklenen sekiz dakikaya biri penaltıdan olmak üzere üst üste iki gol sıkıştırmayı başaran Monza göz açıp kapayana kadar geçen süre içinde Pessina ve Mota’nın ayağından gelen gollerle Milano temsilcisi karşısında 2-0 öne geçti ve soyunma odasına iki farklı önde gitti.

15 dakikalık arada dahi üzerindeki şoku atmayı başaramayan Milan ikinci yarının hemen başında Luka Jovic’in VAR uyarısı ardından kırmızı kart görmesiyle mücadelede 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik olmasına rağmen gol için yüklenen Pioli’nin öğrencileri 64’üncü dakikada oyuna sonradan dahil olan Olivier Giroud’yla golü bulup farkı bire indirdi. Karşılaşmanın devamında Florenzi ve Loftus-Cheek’le pozisyonlara giren Milan eşitlik sayısını bulmayı başaramadı.

Skor tabelası 88’inci dakikayı gösterirken sağdan gelişen atakta ters ayağıyla uzak köşeye şutunu çeken Pulusic çok şık bir gole imza atarak maça beraberliği getirdi. Yediği golün hemen ardından reaksiyon veren Monza ise 90’ıncı dakikada Milan’dan kiraladığı Daniel Maldini ile sol kanattan yüklendi. Maldini’nin pasıyla yay üzerinde topla buluşan Warren Bondo şutunu çekti ve sağ üst köşeye doğru çok sert bir biçimde giden top fileleri sarsınca Monza tekrar öne geçti. Karşılaşmanın son anlarında en azından bir puan için toplu halde yüklenen Milan arkada verdiği açık sonucu kalesinde bir gol daha gördü. Kontratak sonucu yakın köşeden meşin yuvarlağı filelerle buluşturan Colombo, Milano temsilcisinin fişini çekip skoru 4-2’ye getirdi. Kalan kısa sürede başka gol olmayınca Monza tarihinde ilk kez Milan’a karşı galip gelmeyi başardı.

Bu sonuçla Milan 52 puanda kalıp Juventus’un ardında üçüncü sıraya düşerken Monza puanını 33’e yükseltti.

İtalya’da aynı gün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar:

Lazio – Bologna: 1-2

Udinese – Cagliari: 1-1

Empoli – Fiorentina: 1-1

Frosinone – Roma: 0-3

Brest yılmadı, 10 kişi kalmasına rağmen Marsilya’yı avladı

Fransa Ligue 1’de pazar günü altı maç birden oynandı. 22’nci haftanın kapanış maçı Brest ve Marsilya’yı karşı karşıya getirdi. İlk yarısı golsüz geçen mücadelenin 60’ıncı dakikasında Steve Mounie’nin kırmızı kart görmesiyle ev sahibi Brest 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik kalmasına karşın mücadelesinden bir şey kaybetmeyen sezonun flaş ekibi Brest, Pierre Lees-Melou’nun 88’inci dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın kalanında Marsilya Aubameyang’la girdiği fırsatlardan yararlanamayınca ev sahibi Brest maçtan üç puanla ayrılan taraf oldu. Bu galibiyetle puanını 40’a yükselten Brest, Nice’in bir puan önüne geçerek ikincilik koltuğuna oturdu.

Rakiplerinin 10’ar kişi kaldığı maçlarda Lorient, Strasbourg’u; Rennes de Clermont’u 3-1’le geçti. Montpellier, Metz’i 3-0 yenerken, Monaco evinde Toulouse’a 2-1 mağlup oldu. Reims ile Lens ise 1-1 berabere kaldı.

Ankara, Ankara, güzel Ankara…Ankara, Ankara, güzel Ankara…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.