A Milli Takımın EURO 2024 kadrosu belli oldu: Forvet tercihi Semih’ten yana

EURO 2024 F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan'la mücadele edecek A Milli Takımın 26 kişilik kadrosu belli oldu. Aday kadrodan Abdülkadir Ömür, Can Uzun, Doğan Alemdar, Oğuz Aydın, Berat Özdemir çıkarıldı.

Spor 7 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Türkiye'nin Almanya kadrosu şekillendi.

Almanya’daki Avrupa Şampiyonası için son raddeye gelindi. Milliler son hazırlık maçına Polonya karşısında 10 Haziran akşamı çıkacak. Bu karşılaşma öncesinde şampiyona kadrolarını belirlemek için son gün 7 Haziran’dı. İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella da Almanya yolculuğuna çıkacak 26 kişilik kadrosunu belirledi.

Yola 35 kişiyle çıkan millilerde Çağlar Söyüncü, Enes Ünal ve Ozan Kabak sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılmak durumunda kaldılar. Ozan, İtalya ile oynanan hazırlık maçında sakatlık geçirdi ve çapraz bağındaki sorun nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Çağlar kas sakatlığı yaşarken Enes’in de kırık problemi onu turnuvadan etti. Böylece 32 kişiye düşen kadrodan bir altı kişi daha çıkacaktı.

O isimler Abdülkadir Ömür, Can Uzun, Doğan Alemdar, Oğuz Aydın, Berat Özdemir oldu. Oğuz Aydın’ın İtalya karşısındaki hazırlık maçına ilk 11’de başlaması onun 26 kişilik kadroya girip giremeyeceğiyle alakalı soruları doğurmuştu. Ne de olsa Enes Ünal’ı kaybeden milli takımda Almanya kadrosunda forvete ihtiyaç vardı. Ancak o isim sezon içinde tartışmalara sebep olan Semih Kılıçsoy oldu. Beşiktaşlı sporcu nisan ayındaki hazırlık maçlarında ilk kez milli takıma davet edilmiş, üç günlük kamp süreci sonrası Ümit Milli Takıma gönderilmişti. Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Feyyaz Uçar, Semih’in üç günlük süreçte mobbinge uğradığını belirtmişti. O Semih, Vincenzo Montella tarafından turnuva kadrosuna dahil edildi.

Stoper bölgesinde iki oyuncunun sakatlığı sonrası olacaklar da ayrıca merak konusuydu. Burada yer yer sol bek olarak da kullanılan Cenk Özkacar kesik yerken Ajax’ın genç ismi Ahmetcan Kaplan kendine kadroda yer buldu. Ahmetcan’ın ara ara sol bek olarak denendiği de gelen bilgiler arasında. Kadroda sol bekte yedeksiz olduğu göze çarpan isimse Ferdi Kadıoğlu.

İşte millilerin Almanya kadrosu:

İşte millilerin Almanya kadrosu.

Milli Takım turnuvadaki ilk maçına 18 Haziran Salı akşamı saat 19.00’da Gürcistan karşısında çıkacak. İkinci maç 22 Haziran Cumartesi günü 22.00’de Portekiz’le. Üçüncü maç ise 26 Haziran akşamı saat 22.00’de Çekya’ya karşı oynanacak ve bu karşılaşmayla beraber grup aşaması geride kalacak. Milliler ilk ikiye girmesi halinde direkt üçüncü olması halinde altı gruptaki en iyi dört üçüncü arasında yer alırsa son 16 turuna çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.