Aatif Chahechouhe: Türkiye’de kulüpleri amatörler yönetiyor

Türkiye'de Sivasspor ve Fenerbahçe gibi kulüplerin de formasını giyen Aatif Chahechouhe ülke futbolu hakkında eleştirel açıklamalarda bulundu.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Aatif'tan Türk futboluyla alakalı çarpıcı açıklamalar geldi.

Ağustos 2012’de Bulgaristan’ın Burgas takımından Sivasspor’a transfer olan Aatif Chahechouhe uzun yıllar Türk takımlarında forma giydi. Dört sezon İç Anadolu ekibinde oynayan Aatif 2013-14 sezonunu 17 golle gol kralı olarak tamamladı. Kanat forvet 2016 Temmuz ayında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sarı-lacivertli ekiple 2.5 sezon geçirdi, sonra sırasıyla Rizespor, Antalyaspor, Karagümrük, Erzurumspor ve Ankaragücü’nde oynadıktan sonra futbol kariyerine nokta koydu.

Chahechouhe Türk futboluyla alakalı açıklamalarda bulundu. Fas asıllı Fransız futbolcunun açıklamalarını Nafi Alpay çevirdi. Chahechouhe “Türkiye mükemmel bir ülke ama kulüpler maalesef amatör insanlar tarafından yönetiliyor. Şirket yönetir gibi kulüp yönetiyorlar. İyi oyuncuysan hemen sözleşme imzalıyorlar, iki ay sonra performansın yetersizse gönderip başka oyuncu getiriyorlar. Tüm takımlarda durum böyle maalesef. Sadece oyunculara değil, teknik direktörlere yaklaşım da öyle. Bulunduğum bazı takımlarda bir yıl içinde beş antrenör değiştirdikleri oldu” dedi.

Aatif aynı durumun Fransa’da yaşanmayacağını anlattı. Eski futbolcu bu denli değişimin yol açtığı sorunları “Her gelen antrenör kendi oyuncularını istiyor, bu sefer eldeki sözleşmeli oyuncuları gönderme ihtiyacı doğuyordu. Sözleşmeli oyuncuları istemedikleri zaman psikolojik baskı uygulayarak, tek başına antrenman gibi yöntemlere başvurarak yıldırmaya çalışıyorlardı. Fransa gibi ülkelerde bu tip yöntemler yok, en kötü seni rezerv takıma gönderirler. Doğru yöntemler değil bunlar, sonsuz bir kısır döngü içindeler. Türkler çok sabırsız” sözleriyle açıkladı.

Fenerbahçe Afrika Kupası'na ilk firesini verdiFenerbahçe Afrika Kupası’na ilk firesini verdi

Kjaer’a taş

Eski Fenerbahçeli Türk devindeki günlerini “Sivasspor’dan Fenerbahçe gibi bir takıma geldiğiniz zaman soyunma odasında bir anda çok fazla egolu oyuncu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Alışık olmadığım bir durumdu. Moussa Sow çok yardımcı oldu. Marsilya gibi takımlarla kıyasladığımız zaman taraftar baskısının aynı olduğunu söyleyebilirim, iki takımda da tutkulu, takımının arkasında taraftarlar var, ama Türkiye’de taraftar daha acımasız. Türkiye’de bir-iki kötü maç oynar da top kaybedersen hemen ıslıklanırsın. Bu sabırsızlık beni başta çok şaşırttı, çünkü Sivasspor’dan geliyordum. Böyle tepki görünce futbolunuz da psikolojik olarak etkileniyor. Çalım atmaya ya da bir şeyler denemeye çekiniyorsunuz” diyerek anlattı.

Chahechouhe “Taraftara oynamak isteyen bazı oyuncular da saha içinde el kol hareketleri yaparak ya da homurdanarak sizi hedef haline getiriyor. Defans oyuncuları bunu çok yapar genelde. Bu konuda en zirve isim de Simon Kjaer’di. Beni delirtiyordu. Bana saygı duyması için tartışmak ve ona kendimi kabul ettirmek zorundaydım. Bir keresinde antrenmanda beni çıldırttı ve antrenmanı durdurduk tartışmak için. Sürekli konuşup el kol hareketi yapıyordu. Tribünlere oynamayı seven çok fazla oyuncu var böyle. Baştan aşağı ego” dedi.

Fenerbahçe: Aksaklıklar iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değilFenerbahçe: Aksaklıklar iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.