Aboubakar atar,  Kartal Avrupa’da uçar

Konferans Ligi'nde Beşiktaş 3-1 kazandığı maçın rövanşında Neftçi Bakü karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı. İkinci yarıda oyuna giren Aboubakar beraberliği, Muleka galibiyeti getirdi. Siyah beyazlıların gruplara kalmak için rakibi Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Kiev takımı oldu.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Aboubakar ve Muleka attı, Beşiktaş geri dönüp kazandı.

Beşiktaş, Konferans Ligi yolculuğuna Tirana’yı saf dışı bırakarak başladı. Siyah-beyazlılar 3-1 ve 2-0’lık galibiyetlerle Arnavutluk ekibini eledikten sonra üçüncü eleme turunda Neftçi Bakü ile eşleşti. Bakü temsilcisini deplasmanda etkili bir oyunla 3-1 geçen Kara Kartal tur için İstanbul’da rakibini ağırladı.

Görece rölantide başlayan mücadelede Beşiktaş, 25. dakikada Muleka’yla gole yaklaştı ancak savunma engel oldu. 36. dakikadaysa Makhmudov dengeyi bozdu ve Bakü’yü 1-0 öne geçirdi. 45’te ikinci gole yaklaşan Bakü skoru bulamadı ve devre 1-0 bitti.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Beşiktaş 57. dakikada Vincent Aboubakar’ın şık golüyle maça denge getirdi. Aboubakar’ın golünün ardından Beşiktaşlı oyuncular oğlu ile kayınvalidesi trafik kazası geçiren Rachid Ghezzal’a destek amaçlı forma açtılar.

Beşiktaşlı oyunculardan Ghezzal’a destek: “Hepimiz Seninleyiz Ghezzal”

62’de bu kez öne geçme fırsatı geldi ancak Onur Bulut bu şanstan yararlanamadı. Dakikalar 71’i gösterdiğindeyse ceza alanı içinde topla buluşan Muleka yerde kaldı, yerdeyken rakibine çalım atan oyuncu, kaleciyi de geride bıraktı ve dar açıdan topu ağlara yolladı, taraftarı rahatlattı, takımını 2-1 öne geçirdi.

Beşiktaş, Bakü’yü geriden gelerek 2-1 mağlup etti, toplamda 5-2’lik tur skoruyla play-off aşamasına yükseldi. Siyah-beyazlılar play-off aşamasında Mircea Lucescu’nun takımı Dinamo Kiev’le eşleşti.

“Lucescu Türk futbolunu iyi tanıyor”

Şenol Güneş maçın ardından Mircea Lucescu ve Dinamo Kiev eşleşmesiyle alakalı değerlendirmede bulundu: “Lucescu Türk futbolunu iyi tanıyan, değerli bir teknik adam. Başarılı bir şekilde Dinamo Kiev’in başında. Onu da tebrik ediyorum turu geçtiler. Baktığınızda rakip olduğumuz için zor bir maç oynayacağız. Bizi tanıyorlar, iyi bir takımları var. Gruplara kalmak istiyoruz.”

Güneş, yeni transferlerin durumlarıyla alakalı olarak “Rashica ve Chamberlain bugün antrenmana katıldı. Durumlarına bakacağız. Ona göre bu hafta veya gelecek haftaya değerlendireceğiz. Cenk de aynı şekilde” sözlerini söyledi.

Beşiktaş stadına sposor arıyor! Amazon, Tesla, Spotify, Mercedes...Beşiktaş stadına sposor arıyor! Amazon, Tesla, Spotify, Mercedes…

Güneş Türk takımlarının tamamının play-off aşamasına yükselmesiyle ilgili “Adana Demirspor, Galatasaray tur atladı. Fenerbahçe maçı olaylı olmuş, şimdi öğrendim. Onların da tur atlayacağını düşünüyorum. Bütün Türk takımlarını tebrik ediyorum.” dedi.

Transfer çalışmalarıyla alakalı sorulan soruya Güneş “Sayısal bir sıkıntımız var stoperde. Kadroda alternatif olarak Montero vardı. Zaten Montero ve Hasic ile ilgili konuştum. Kalsa da sayısal olarak sıkıntımız olacak. Bunları da açık açık konuştum. Yerli ve yabancı oyuncu almak zorundayız. Stoperde bir eksiğimiz var. Zannediyorum, Chamberlain ve Rashica’dan sonra Bakhtiyar da gelecek bu akşam dediler. Siz daha iyi biliyorsunuz, bu gece gelecek mi? Bir de o gelirse, mavi kartlı, yine de bir stoper daha düşünüyoruz. Gelişmelere göre gelen ve giden olabilir.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray-Beşiktaş atışmasında yeni perde: Özbek özür bekledi, Beşiktaş yanıt verdiGalatasaray-Beşiktaş atışmasında yeni perde: Özbek özür bekledi, Beşiktaş yanıt verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.