Acun Ilıcalı: Mourinho’nun en çok istediği forveti getiriyoruz

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı transfere dair önemli açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, "Hocamızın listesinin bir numarasını getiriyoruz" diyerek sarı-lacivertlilerin uzun süredir ilgi gösterdiği Youssef en-Nesyri'yi işaret etti.

Spor 5 Temmuz 2024
Acun Ilıcalı transferde Fenerbahçe taraftarlarına müjde verdi.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya’da kampta bulunan Fenerbahçe’de transfer çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Acun Ilıcalı, Haber Global’e transfer çalışmaları başta olmak üzere pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe taraftarlarını mutlu edecek bir açıklama yapan Ilıcalı, Hocamızın listesinin bir numarasını getiriyoruz. Daha bitmedi ama son aşamasındayız. Yine liste verdik. Yanlış anlamayın bu liste Fenerbahçe’nin scout ekibinin hepsinin şu anda Fenerbahçe’ye en uygun, en yıldız oyuncular diye koyduğu liste ve mesela forvet için öyle isimlere ‘Hayır’ dedi ki şaşırdık kaldık. Neden ‘hayır’ diyor? Anlatıyor, diyor ki ‘Bu oyuncu oyunun içinde değil. Gol atar mı atar. Bana oyunun içinde oyuncu lazım.’ diyor. İsmini söylemek istemiyorum çünkü hiçbir futbolcu için değerlendirmeyi dışarıya karşı söylemek bize yakışmaz. Ama hocamızın kafasında bir plan var ve o plana uygun bir numaralı oyuncu inşallah geliyor. Başka bir mevkide yine bir plan var. O plana göre hızlı bir sol açık istiyor gibi düşün. Adam eksilten sol açık istiyor. Buna göre bir sol açık düşünüyor oraya da ona göre bir isim gelecek” dedi. Kamuoyunda bu ismin Youssef en-Nesyri olduğu yönünde ortak bir kanı oluştu.

İrfan Can Kahveci ve Jayden Oosterwolde’ye transfer teklifi geldiğini söyleyen Ilıcalı, Ferdi Kadıoğlu için de bir takımın çok ısrarlı olduğunu belirtti. İsmail Yüksel’le ilgili de konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı, “İsmail’i o kadar teklife rağmen takımda tutmamız lazım. Yapacağımız şey giderse daha iyisini bulup getirmek” dedi.

‘Dzeko kalmak istiyor’

Fenerbahçe Asbaşkanı Ilıcalı, Edin Dzeko’nun takımda kalma niyetinde olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Şunu net olarak söylüyorum, Dzeko kalmak istiyor. Gayet mutlu. Çok kaliteli bir futbolcu biz de kalmasını istiyoruz hocamız da zaten memnun, o yüzden şu aşamada Dzeko kalıyor. Futbolda şunu unutmayalım yalnız; sen normal gezerken birisi gelir böyle astronomik bir şey verir, Dzeko’ya gider bir kulüp Arabistan’dan 30 milyon Euro getirir sonrası Başkanımızın takdiridir ona bir şey diyemem. Ama şu anda Dzeko mutlu, biz mutluyuz ve kalacak tabii ki”

Transfer sezonunun başından beri ismi Fenerbahçe’yle anılan Udineseli Lazar Samardzic’le ilgili de konuşan Ilıcalı, Sırp oyuncunun gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Acun Ilıcalı'nın futbolcusuna Barcelona talip! Bir garip menajer hikayesiAcun Ilıcalı’nın futbolcusuna Barcelona talip! Bir garip menajer hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.