Mersin’deki Kadıköy’de Fenerbahçe ‘Hatay’a yer vermedi

Fenerbahçe, Mersin'de adeta Kadıköy atmosferinde oynadığı maçta Volkan Demirel'in çalıştırdığı Hatayspor'u Bright Samuel Osayi ve Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 yendi. Sarı lacivertliler Beşiktaş- Galatasaray derbisi öncesi liderlik koltuğuna oturdu.

Spor 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bright Samuel Osayi ve Cengiz Ünder Fenerbahçe7ye üç puan getiren golleri attı.

Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’ne 3-0 yenilerek elenen Fenerbahçe için Süper Lig’deki Hatayspor karşılaşması kritik önem taşıyordu. Sarı lacivertliler, depremden sonra maçlarını Mersin’de oynayan rakibi karşısında hata yapmak istemiyordu. Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın Beşiktaş derbinin olduğu haftada İsmail Kartal kupadaki Ankaragücü maçına göre yedi değişiklikle sahaya çıktı.

Kale İrfan Can Eğribayat yerine yeniden Livakovic’e emanet edilmişti. Becao, Çağlar, Ferdi, İsmail, Mert Hakan ve Dzeko ilk 11’e dönmüştü. Brezilyalı Becao 29 Ekim’de sakatlandığı Pendikspor maçından sonra formasına kavuştu. Yine sakatlığı nedeniyle uzun süredir formasından uzak kalan Brezilyalı Fred yedek kulübesindeydi. Hatayspor’un başında bulunan ve ismi Fenerbahçe ile özdeşleşen Volkan Demirel, ligdeki son üç karşılaşmadan iki mağlubiyet ve bir beraberlikle ayrılmıştı. Ev sahibinde sakatlığı süren Aburjania ile sarı kart cezalısı Kilama kadroda yoktu.

Mersin değil Kadıköy

Mersin Stadyumu’ndaki tribünler ise tıklım tıklımdı. Seyircilerin çoğuysa sarı lacivertlilere destek veriyordu. Bir anlamda Fenerbahçe deplasmanda değil kendi sahasında gibiydi. Hatayspor ve Fenerbahçe, maç öncesi ısınmaya ‘Hatay’a Hayat Ol’ yazılı tişörtlerle çıktı. İlk yarıda konuk takımın üstün bir oyunu vardı. Üçüncü dakikada Tadic’in ara pasıyla defansın arkasına sarkan Szymanski’nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Erce Kardeşler’den döndü. 13’te Ferdi Kadıoğlu, ceza yayı dışından vuruşunu yaptı. Sağ köşeye uzanan kaleci Erce, topu oyun alanına çeldi.

Fenerbahçe taraftarı Mersin’de tribünleri doldurdu.

24’te Fenerbahçe aradığı golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Dzeko, meşin yuvarlağı altıpastaki Osayi-Samuel’in önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, top ağlarla buluştu. 40’da Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Soldan Tadic’in yaptığı ortada, ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Cengiz Ünder gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. İlk yarı 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe sol gösterip sağ vurduFenerbahçe sol gösterip sağ vurdu

İkinci yarıda Hatayspor daha etkili gözükmesine rağmen Fenerbahçe savunmada güvenli bir görüntü verdi. 47’de Hatayspor etkili geldi. Kale sahasında Strandberg’in kafayla indirdiği topla buluşan Halil Dervişoğlu, yakın mesafeden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten dışarıya çıktı. Ev sahibinin ikinci yarıdaki baskısını atlattıktan sonra Fenerbahçe tehlikeli çıkışlar yapmaya başladı. 55’te Ferdi’nin pasıyla defansın arkasına sarkan Szymanski, şutunu çekti. Hataysporlu Recep Burak Yılmaz, Erce’nin yanından kaleye giden topu çizgi önünden çeldi.

Fenerbahçe derbi öncesi liderlik koltuğunda

Süper Lig’de Galatasaray ile şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, bir maç eksiği bulunan ezeli rakibinin bir puan önüne geçerek 73 puanla zirveyi ele geçirdi. Galatasaray, ligin 28. haftasında Beşiktaş’a konuk olacak.

İsmail Kartal, maçtan sonra taraftara yumruk şov yaptı.

İsmail Kartal: Reaksyion vermemiz gerekiyordu

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Biz bu maça çok iyi hazırlandık. Bir reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Bu akşam böyle oldu. 2-0 öne geçtikten sonra çok net pozisyonlarımız vardı. Onları da değerlendirebilirdik” dedi. Sarı lacivertlilerin hocası konuşmasına şöyle devam etti: “Bazı beklentimin yüksek olduğu futbolcular, bugün saha içerisinde çok iyi cevap verdi. Fred’in iyi oynaması, Becao’nun dört ay sonra iyi oynaması… Maçı kazanmak istiyorduk. Bu akşam üç puan aldığımız için çok mutluyum. Volkan Demirel benim kardeşim. Hangi şartlarda mücadele verdiğini biliyorum. Bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Bizim takımdaki oyuncular çok üst düzeyde oyuncular. Onlara aynı mesafede olduğumu biliyorlar. Aramızda çok güzel bir bağ ve saygı var. Şu ana kadar güzel geldik. İnşallah sezonu da en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Bazı oyuncularımızı fazla yıpranmaması için değişiklik yaptım. Bu galibiyeti bütün taraftarımıza armağan ediyorum.”

Fenerbahçe’nin ilk golünü atan Osayi Samuel, “Önemli bir maçtı. Son oynadığımız maçtan sonra bugün güçlü bir reaksiyon ortaya koymamız gerekiyordu. Maça iyi başladık. Benim de uzun bir aradan sonra ilk maçlarım. Ben de fark yaratmak niyetindeyim. Cengiz ve ben gol attık. Lig uzun bir maraton. Şimdi Avrupa’da önemli bir maç var. Konferans Ligi’ne kazanmak istiyoruz. En iyi şekilde odaklanmamız gerekiyor” dedi. Nijeryalı oyuncu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fiziksel olarak ağrılarım vardı. Turnuva zor bir turnuvaydı. Zorlu maçlar oldu. Bu ağrılardan dolayı Afrika Kupası’nda idmanlar kaçırdığım oldu. Döndüğüm zaman fiziksel çalışmalarım oldu. Şimdi daha iyiye gideceğimi düşünüyorum. Sabırsızlıkla bir sonraki maçları bekliyoruz. Avrupa maçına kadar da bireysel olarak en iyi şekilde hazırlıklarımı sürdüreceğim.”

Volkan Demirel, tehlikede olduklarını bildiklerini söyledi.

Volkan Demirel: İki golden sonra Fenerbahçe’ye karşı dönmek zor

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Yediğimiz goller hep konuştuğumuz pozisyonlar. Burada kazanmak isterdik. Tehlikede olduğumuzu biliyoruz” diye konuştu. Hatayspor hocası şunları söyledi: “Maç içerisinde ilk yarıda oyunu alabileceğimiz dakikalar geldi ama yediğimiz iki golden sonra Fenerbahçe gibi takıma karşı oyuna dönmek kolay olmuyor. Bir gol bulabilsek belki berabere bitirebilirdik. Bu kırmızı bölgeden uzaklaşmak için elimizden geleni yapacağız. Ortada bir 30 puan var. Bu senenin barajı biraz yukarıda olacak. 43’ü de bulabilir. Bizim de 29 puanımız var. 2-3 galibiyete bakar. Biz elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalışacağız. 30 puandan elimizden gelen en yüksek puanı alıp ligde kalmaya çalışacağız.”

Beşiktaş - Galatasaray derbisi ligin omurgasıdırBeşiktaş – Galatasaray derbisi ligin omurgasıdır

Fenerbahçe’den Galatasaray’a yabancı hakem çağrısı

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, “Bizim için son derece duygusal maç oldu. Perşembe günü de bir maçımız var. Bugün son derece akıllı oynadığımızı düşünüyorum. Şampiyonluk yolunda son derece zorlu viraj döndük. Bazı şeyler var ki kazanırken de konuşmak gerekiyor. Atilla Karaoğlan açıklandığında taraftarın reaksiyonu oluştu. Bugünkü performansına baktığımızda kuşkularımızın ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Cömert sarı kartlara bakalım. Bize verilen sarı kartların neredeyse aynısı rakip yaptığında sarı kart çıkmadı. 85’inci dakika Massanga’ya verilmeyen ikinci sarı kart hiçbir şekilde açıklanamaz. Ondan birkaç dakika sonra Çağlar Söyüncü’nün çok daha hafif pozisyonunda sarı kart gösterildi” dedi. Selahattin Baki, TFF üzerinden açıklama yaparken Süper Kupa finali için yabancı hakem istediklerini söyledi. Baki şöyle konuştu: “Rakibimizin atanmış başkanı birkaç kez ‘Bu federasyon bizim federasyonumuz, biz seçtik memnunuz’ demişti. Şimdi istifalarını istiyorlar. Samimiyet testi yapmak istiyoruz. Hakem performanslarından endişeliyiz. Kendileri bu seviyeye geçen hafta ulaştılar. Urfa’daki Süper Kupa için iki kulüp yabancı hakem için başvuruda bulunalım. Geçen hafta Galatasaray-Antalyaspor maçı vardı. Ezeli rakibimizin kırmızı kart gösterilmesi pozisyonlarda faul bile çalınmadı. Rakibimizin başkanı bizim başkanımız Ali Koç’un vefat etmiş ailesinden siyaset yapacak kadar alçalmıştır. Sayın başkanımız önümüzdeki günlerde bununla iligli açıklama yapacaktır.”

Dolmabahçe'de derbi zamanı: Beşiktaş prestij Galatasaray liderlik peşindeDolmabahçe’de derbi zamanı: Beşiktaş prestij Galatasaray liderlik peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.