Fenerbahçe sol gösterip sağ vurdu

Fenerbahçe, Mersin'de ustalar Edin Dzeko ve Dusan Tadic'in soldan getirdiği toplarla sağda oynayan Bright Samuel Osayi ve Cengiz Ünder ile Hatayspor'u geçti. Becao'nun dönmesi sarı lacivertlileri çok rahatlattı.

3 Mart 2024
Edin Dzeko, maçı çözen oyuncuların başında geldi.

Her şeyden önce duygusal bir maçtı. 6 Şubat 2023 depremlerinin vurduğu kentlerden biri olan Hatayspor, bir Fenerbahçe efsanesi olan Volkan Demirel ile yola devam etmeyi seçti. Küme düşme korkusunu yakından hisseden Hatayspor, şampiyonluk yarışında puan verme lüksü kalmayan Fenerbahçe’yi Mersin’de konuk etti. Mersin’deki ortamda Hatayspor aleyhineydi. Sarı lacivertlilere hasret olan Akdeniz seyircisi çeşitli kentlerden Mersin’e akmıştı.

İsmail Kartal, maçtan evvel belli ki Hatayspor’un sağ kanadını gözüne kestirmişti. Ferdi Kadıooğlu ve Dusko Tadic gibi solda oynayan oyuncuların yanı sıra Mert Hakan Yandaş, Edin Dzeko, Sebastien Szymanski o bölgeye gidip sayıca çoğunluk sağladı. Fenerbahçe’nin ilk yarı bütün tehlikeli atakları soldan geldi.

Sağ kanat işi bitirdi

Kanarya’da kilidi açansa kaptan Edin Dzeko oldu. Soldan getirdi, bakarak çıkardı. Burada Afrika Kupası’ndan gelen Bright Samuel Osayi’nin gelmesinin olumlu etkisinden bahsetmek gerekiyor. Mert Müldür onun yokluğunda elinden geleni yaptı ama Nijeryalı’nın farkı o müthiş hızıyla bir forvet gibi cezaalanı içinde pozisyon olması. Dzeko’nun pasını boş kaleye gönderirken zorlanmadı.
Fenerbahçe’nin ikinci golünde bir başka usta Dusan Tadic’in harika servisi vardı.O da bakarak ortaladı. Cengiz Ünder’in boş pozisyonda vurmasını sağlayan beli de yine Bright Samuel Osayi’nin ceza alanına yaptığı koşuydu.

Brezilyalı Becao, 4 ay sonra döndüğü karşılaşmada iyi bir oyun sergiledi.

İlk yarıda rakibine güvenli mesafe koyarak galip ayrılan Fenerbahçe’yi er rahatlatan unsurlardan biri de 29 Ekim 2023’de Pendikspor karşılaşmasında sakatlanan Becao’nun dönüşüydü. Brezilyalı futbolcu, rakibini bırakmıyor. Dönüşüna müsade etmiyor. Ayrıca hücum bölgesiyle savunma arasındaki mesafenin kısalmasında baş rol oynuyor. Kondisyonu 82 dakika yetti. Ama onun dönüşü Fenerbahçe açısından çok önemli olacak gibi gözüküyor.

Mert Hakan Yandaş ilaç oldu

Fenerbahçe açısından iyi bir haber de bir başka Brezilyalı Fred’in ikinci yarıda oyuna girmesiydi. Çok etkili olamasa da onun form tutması Kanarya için hem Süper Lig’de hem Avrupa’da çok önemli. Bir paragraf da Mert Hakan Yandaş’a açmak gerekiyor. Hatayspor’a karşı çok faydalı oynadı. Gerek ofansta gerek defansta müdahaleleriyle takımı rahatlattı. Fred’in yokluğunda onun orta alana verdiği destek çok önemli. Sarı lacivertliler, İrfan Can Kahveci de sakatlıktan dönerse ligin final haftalarına çok güçlü girecek gibi duruyor.

Mersin'deki Kadıköy'de Fenerbahçe 'Hatay'a yer vermediMersin’deki Kadıköy’de Fenerbahçe ‘Hatay’a yer vermedi

İsmail Kartal ‘gerçek hayatta’ moral buldu

Gerçek hayat, sosyal dünyaya benzemiyor. Geçen hafta Fenerbahçe ile puan rekoru kıran, ligde 72 gol atan, 28 maçta sadece bir kez yenilip, dört beraberlik alan İsmail Kartal sosyal medyada linç ediliyordu. Ancak sanal dünyanın gerçekle alakası olmadığı bir kez daha görüldü. Fenerbahçe, Mersin’e geldiğinde kendisine gösterilen sevgi karşısında göz yaşlarını tutamayan İsmail Kartal maç sonunda kendisine güvenini kazanmış göründü. Tribünlere giderek taraftarını selamlayan Fenerbahçe hocasının artık sosyal medyayı takmadan bildiğini yapması gerekiyor. Çünkü oradaki canavarları doyurmak maalesef mümkün değil.

Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor’u ise dört takımın küme düşeceği ligde zor günler bekliyor. Maçlarını Mersin’de oynayan, antrenman yapacak bir tesisi olmayan bir takımı ligde tutmak bence şampiyonluklan daha değerli. Bakalım, Volkan Demirel bunu başarabilecek mi?

Yayıncı değişmedi... Üç yıl daha beIN SportsYayıncı değişmedi… Üç yıl daha beIN Sports

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.