Adana Demirspor ritmi lige taşıdı, Sivas ve Samsun yenişemedi

Süper Lig’in ilk haftasında Adana Demirspor, Rizespor’u ağırladığı mücadeleyi 2-1 kazandı ve Konferans Ligi’ndeki iyi gidişatı lige taşıdı. Günün ilk maçında Sivasspor ve Samsunspor 1-1 berabere kaldı.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Adana Demirspor yeni sezona 3 puanla başladı.

Futbolda heyecan geçtiğimiz cuma oynanan maçla başladı. Sezonu önceden açan ekiplerden, Konferans Ligi grupları için mücadele eden Adana Demirspor, Süper Lig’deki ilk hafta mücadelesinde Rizespor’u ağırladı.

Adana maça daha iyi girdi ve bunun karşılığını 27. dakikada Younes Belhanda’nın golüyle aldı. İlk yarı 1-0 bitti. İkinci yarıda nispeten daha dengeli geçerken ligin yeni ekibi Rize, John Mary’nin 87. dakikadaki golüyle eşitliği yakaladı. Son dakikalarda gelen şok gole iyi reaksiyon veren Adana, 90+1’de aradığı galibiyet golüne ulaştı. Yusuf Erdoğan, hafta içi oynanan Osijek maçında attığı enfes golün üzerine Rize’ye karşı da takımına galibiyeti getiren gole imza attı. Adana yeni sezona 3 puanla başladı.

Mehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmışMehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmış

Yeni ekiplerden siftah Samsun’dan

Sivasspor ve ligin yeni ekiplerinden Samsunspor Sivas’ta karşılaştı. Maça daha iyi başlayan ev sahibi ekip Clinton N’Jie’nin şık golüyle 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen mücadelede uzun süre boyunca bu skor değişmezken 78. dakikada Rick van Drongelen sahneye çıktı. Samsun beraberliği yakaladı ve maç bu şekilde sonuçlandı. Pendikspor’un Hatayspor’a, Rizespor’un Adana Demirspor’a kaybettiği haftada Samsun, ligin yeni ekipleri arasında puan alan tek takım oldu.

Lizzo, NFL’in gözünden düştüLizzo, NFL’in gözünden düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.