Adana Demirspor’un serisini Kasımpaşa bozdu: 3 kırmızı kart 2 penaltı

Üç kırmızı kartın çıktığı maçta Adana Demirspor konuk olduğu Kasımpaşa deplasmanında 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Adana Demirspor, Süper Lig’de bu sezon ilk defa yenildi. Kasımpaşa ise aradığı çıkışı buldu.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Adana Kasımpaşa'ya yenildi, kolu kanadı kırıldı.

Sezona, yeni hocaları Patrick Kluivert’le Avrupa kupalarında fırtına gibi başlayan Adana Demirspor Süper Lig’de 6. haftada ilk defa mağlup oldu. Tempolu başlayan mücadelede 19. dakikada Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir, önüne düşen topa ceza sahası dışında elle müdahale ettiği için doğrudan kırmızı kartla cezalandırıldı.

Ardından serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen tecrübeli oyuncu Aytaç Kara barajın üzerinden sert bir şutla Kasımpaşa’yı 25. dakikada 1-0 öne geçirdi. 40. dakikada sarı kart gören Adana Demirspor kaptanı Benjamin Stambouli 45+8’de hakemin verdiği kararı beğenmedi ve topa ikinci kez vurdu. Bu olayın ardından hakem Yasin Kol bir kez daha kırmızı kartına başvurdu ve konuk takım 9 kişi kaldı.

Süper Lig'in 'Hakim'i Galatasaray!Süper Lig’in ‘Hakim’i Galatasaray!

51. dakikada Winck ceza sahasında Belhanda’nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Kasımpaşa’nın ilk golünü atan Aytaç bir kez daha topun başına geçti ve penaltıyı gole çevirerek durumu 2-0 yaptı. Dakika 77’de yerde kalan Yusuf Erdoğan VAR’da verilen karar sonrası topu beyaz noktaya koydu. Yusuf penaltıyı gole çevirince 9 kişi kalan Adana Demirspor farkı 1’e indirdi. Son düdüğün ardından VAR hakemi İlker Coşkun, hakem Yasin Kol’u bir kez daha monitöre çağırdı ve Rodrigues’in rakibine müdahalesini incelemesini istedi. Rodrigues de kırmızı kart gördü ve Adana Demirspor maçı 8 kişi tamamladı.

Karşılaşmada son düdük çaldı ve Adana Demirspor bu sezon ilk defa mağlup oldu.

Süper Lig’de diğer sonuçlar:

MKE Ankaragücü 1-1 Konyaspor

Afrika Kupası'nda 80 Süper Lig oyuncusu! Beşiktaş kara kara düşünüyorAfrika Kupası’nda 80 Süper Lig oyuncusu! Beşiktaş kara kara düşünüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.