Kluivert, Sancak’ın yaptıklarını garipsemiş, üç ay maaşını alamamış

Sezona Adana Demirspor'un teknik direktörü olarak başlayan ancak yolların ayrıldığı Hollandalı futbol insanı Patrick Kluivert ayrılık sürecini ülkesinde anlattı.

Spor 2 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Patrick Kluivert ayrılık sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Adana Demirspor sezona UEFA Konferans Ligi’nde mücadele etme hayaliyle başladı. Vincenzo Montella’yla yollarını ayıran Adana ekibi Avrupa tecrübesi olan bir teknik direktörle anlaşmak istedi. Bu isim Hollandalı futbol insanı Patrick Kluivert oldu. Daha önce Twente, Barcelona gibi kulüplerin altyapısında görev alan, son olarak da Curaçao Milli Takımı’nı çalıştıran Kluivert takımın başına geçti.

Konferans Ligi’nde Cluj ve Osijek’i eleyen takım Genk’e elendi. Gruplara kalamayan ekip gözünü lige dikti. 10. haftadaki Konyaspor maçı sonrası düşüş başladı. Üst üste alınan üç beraberliğin ardından iç sahada Samsunspor’a 3-2 yenildiler. Bu mağlubiyet Kluivert ile Adana Demirspor arasındaki iplerin kopmasına neden oldu. Hollandalı isimle yollar ayrıldı.

Murat Sancak MHK'ye 'çete' TFF'ye emir 'kulu' dediMurat Sancak MHK’ye ‘çete’ TFF’ye emir ‘kulu’ dedi

‘Sahaya inip selfie çekiyordu’

Kluivert Adana günlerini ülkesine anlattı. Geçen haftalarda Adana Demirspor başkanlığından istifa eden Murat Sancak’la alakalı konuşan Kluivert “Adana Demirspor’da işler iyi gidiyordu, ilerliyorduk, ama bir anda her şey değişti. Başkan sahada selfieler çekmeye ve Instagram’da canlı yayın açmaya başladı. Bu durum hem personeli hem de beni biraz rahatsız etmeye başladı. Bu durumun belki de Türkiye’de normal olabileceğini düşündük” dedi.

Trabzonspor ve Galatasaray'dan sevk tepkisi: İstifaTrabzonspor ve Galatasaray’dan sevk tepkisi: İstifa

‘Üç ay maaş alamadık’

Maddi sorunlar yaşadığı bilinen kulüple alakalı Kluivert “İyi gidiyorduk fakat maaşlar geç yatmaya başladı, futbolcular rahatsız oldu. Neredeyse üç ay maaş alamadık. Sivasspor mağlubiyeti sonrası daha önce anlaşma sağladığımız yönetici geldi ve ayrılmak istediklerini iletti, ben de istemedim. Takımdaki üstünlüğümü kaybettiğimi düşündüler ama durum öyle değildi. Vadesi geçmiş ödemelerin bir kuruşunu alamadım. Bu konu artık FIFA’da! Eninde sonunda alırım ama bu çok can sıkıcı bir durum” dedi.

Hollandalının değindiği konu Adana için en büyük sorunlardan biri haline dönüştü. Birçok futbolcu sözleşmelerini feshederek farklı takımların yolunu tuttu. Bu sebeple Adana devre arası transfer döneminin en hareketli takımı oldu. Kulüp son olarak FIFA’dan üç dönem transfer yasağı cezası aldı.

Ali Koç'tan Süper Kupa çağrısı: 7 Nisan için bilet almayın!Ali Koç’tan Süper Kupa çağrısı: 7 Nisan için bilet almayın!

Rijkaard da şikayet etmişti

Türkiye’ye gelen büyük teknik direktörlerden Frank Rijkaard da Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra  “Türk futbolunu nasıl tanımlarsınız?” sorusuna verdiği cevapta, “Aslında her şeyden biraz var Türk futbolunda. Ama hiçbir şey tam yok. Bu işi hem zorlaştırıyor hem de komplike hale getiriyor. Daha çok tepkisel bir oyununuz var. Karşı takıma göre taktikler belirleniyor. Kalite, güç aslında üç aşağı beş yukarı aynı. Ama Türkiye’yi farklı kılan şey biraz da şu; işler kötü gittiğinde bir anda oyun mantalitesi kaybolabiliyor” demişti.

Cocu da erken veda etti

Bir başka Hollandalı teknik direktör Philip Cocu da 2018-19 sezonuna Fenerbahçe’de başladıktan sonra devre arasını göremeden görevinden alınmıştı. Cocu, göreve yeni gelen Ali Koç yönetiminin ilk teknik direktörü olmuştu. Damian Comolli sportif  direktörlüğünde Cocu projesine başlayan Kanarya ligin dibine gittikten sonra Hollandalı çevresinde şekillendirdiği projeden vazgeçmişti. Dolayısıyla Kluivert sezon ortasında görevine son verilen, ülkedeki futbol kültürünün kurbanı olan ilk futbol insanı olmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.