Murat Sancak MHK’ye ‘çete’ TFF’ye emir ‘kulu’ dedi

Adana Demirspor'un eski başkanı Murat Sancak sosyal medya hesabından TFF'yi istifaya davet ederken Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hakkındaki PFDK sevklerini de eleştirdi.

Spor 1 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Murat Sancak'tan PFDK sevkleri sonrası sert açıklama.

Türkiye Futbol Federasyonu 17 Mart Pazar akşamı oynanan olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının sevklerini açıkladı. Fenerbahçe’den üç futbolcunun yanı sıra iki teknik ekip görevlisi PFDK’ye sevk edildi. Bunun yanında Trabzon’dan Egemen Korkmaz ve kulüp de kurulun yolunu tuttu.

Bu karar 31 Mart seçimlerinin hemen ertesi gününde açıklandı. Adana Demirspor’un eski başkanı Murat Sancak yayınladığı açıklamada “Güçlünün TFF’si emirle karar veren disiplin kurulu, çeteleşmiş MHK ,adil karar veremeyecek, tahkim, futbol severler nezdinde yok hükmündesiniz artık, ben daha önce söylemiştim, seyirci sahaya inmemeli, inerse futbolcu refleks olarak karşılık verir, dört büyük kulüp için de söylemiştim, benim görüşüme katılıyorsan disiplin talimatını değiştirir ondan sonraki olayları o karara göre sonuçlandırırsın, önceden olmuş bir disiplin suçunu öncekiler gibi karara bağlamak ve müteakip eden salı günü sevk ve ilk perşembe günü karar vermek mecburiyetiniz varken keyfi olarak 13 gün sonra sevk etmek ve üstelik tedbirsiz olarak karar vermeniz ne kadar korkak ve eyyamcı olduğunuz ortaya çıkmıştır, misyonunuzu tamamladınız, gitmiyorsanız, sizin yöneticilerinize sesleniyorum, onuru şerefi olan bu yönetimde kalmaz, kalan sizler de bu trajikomik karara ortaksınız” dedi.

Sancak açıklamalarının devamında Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili “Fenerbahçe büyük camiadır, onları da töhmet altında bıraktınız, bu yanlış karar da onları rahatsız eder. Fenerbahçe ligden çekilmesin ya da kupa maçını oynasın diye şirinlik yapıyorsanız ne Fenerbahçe camiası yutar ne de futbolseverler, TFF VE TÜM KURULLARINI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM, Düşün futbol camialarının yakalarından, bütün futbol takımları yöneticilerine bu liglerde figüran olmayın, sesiz kalırsanız, siz de figüran olarak kalacaksınız, BİR FUTBOL SEVER AÇIKLAMASI” dedi ve TFF, Gençlik ve Spor Bakanlığı, UEFA ve FIFA’nın resmi hesaplarını paylaşımının sonuna etiketledi.

... Ve PFDK sevkleri açıklandı: Fenerbahçe'den üç futbolcu… Ve PFDK sevkleri açıklandı: Fenerbahçe’den üç futbolcu

Futbol iktidara 'büyük eksi' yazdı!Futbol iktidara ‘büyük eksi’ yazdı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.