Futbol iktidara ‘büyük eksi’ yazdı!

Belediye seçimlerinden CHP birinci parti olarak çıkarken AK Parti'yi ilk defa geride bıraktı. Bunda futbolda yaşanan skandallar ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de payı var.

1 Nisan 2024
Mehmet Büyükekşi, başkanlık dönemine birçok skandalı sığdırmayı başardı.

Türkiye’nin 2024 yerel seçim sonuçları birçok açıdan tarihi nitelikte. CHP genel seçime denk olarak görülen il genel meclisi oylarında AK Parti’yi geride bıraktı. Bunda ekonomiden emeklilerin geçim zorluğuna, kentlerde adayların kimliğine kadar birçok etken var. Ancak şu unsur gözardı edilmemeli: Futbol…

Simon Kuper’in dillere pelesenk olmuş kitabı ‘Futbol asla futbol değildir’ bu seçimde de ‘madden’ değil ama ‘hissen’ kendini gösterdi. Geçen haziran ayında tek aday olarak girdiği seçimle göreve gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ne mi yaptı? (Ya da yapamadı?)

Birincisi adaleti sağlayamadı. Yasadışı bahis, kara para, hakemler hakkındaki çeteleşme iddialarına kulaklarını tıkadı. Onun döneminde bir kulüp başkanı hakeme saldırdı. Bir kulüp hakem kararına tepki göstererek maçtan çekildi. Fenerbahçe – Trabzonspor karşılaşmasında futbolcular sahada saldırıya uğradı. ‘Özerk federasyon’ bu konudaki cezaların açıklanması için bile seçimi bekledi.
Bunların hepsi bir yana, Büyükekşi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması gereken bir maçı organize edemedi, bu finalde ‘Atatürk’ü unuttu.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere hemen hemen bütün kulüplerin istifasını istediği Mehmet Büyükekşi’nin ‘hiçbir şey yokmuş’ gibi göreve devam etmesi AK Parti’ye ‘büyük eksi’ yazdı. Formalarıyla sandıklara giden taraftarlar faturayı Büyükekşi ödemeyince iktidara çıkardı.

Deprem bölgesinde AK Parti üç, CHP bir kalesini kaybettiDeprem bölgesinde AK Parti üç, CHP bir kalesini kaybetti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.