Afrika’nın en büyüğü Fildişi Sahili

Afrika Kupası'nda şampiyon geriden geldiği maçta Nijerya'yı 2-1 mağlup eden Fildişi Sahili oldu.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sebastien Haller takımına kupayı getiren golü kaydetti.

Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyonun belirleneceği maça ev sahibi Fildişi Sahili tribünleri dolduran binlerce izleyicisini mutlu etmek, Nijerya ise bu kupayı dördüncü kez müzesine götürmek için çıktı.

Mücadeleye Galatasaraylı Serge Aurier ilk 11’de kaptan, Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel ise yedek kulübesinde başladı. Karşılaşmaya Nijerya etkili başladı. Devamında oyunu dengeleyen Fildişi Sahili Max Gradel’le gol şansı yakaladı, fakat Gaziantep FK’lı Max Gradel’in röveşatası yan ağlarda kaldı. 30’uncu dakikada su molası verilen maçta mola dönüşü Nijerya baskıyı artırdı. Soldan kullanılan kornerde top kafalardan sekti, penaltı noktasında topla buluşan Troos-Ekong penaltı noktasından iyi yükselerek fileleri sarsmayı başardı ve finalde Nijerya 1-0 öne geçti. Maçta ilk yarı 1-0 sona erdi.

Fenerbahçe liderliği Kadıköy'de bıraktıFenerbahçe liderliği Kadıköy’de bıraktı

İkinci devreye Fildişi fırtına gibi başladı. 50’de Max Gradel gole yine çok yaklaştı fakat savunmayı geçemedi. İki dakika sonrasında yine Gradel ceza sahası içinde yerde kalıp penaltı bekledi, fakat hakem oyunu devam ettirdi. Tribünlerin de etkisiyle baskısını artıran ev sahibi Kessie’nin uçarak kafasıyla gole yaklaştı, fakat kaleci Nwabali yine kalesini gole korudu. Kaçırdığı golün etkisini üzerinden çabuk atan Kessie 62’nci dakikada kornerden gelen topa vurduğu kafayla skoru 1-1’e getirdi ve finale denge getirdi.

75’inci dakikada röveşata deneyen Haller çerçeveyi tutturamadı. Devamında 81’de Adingra’nın soldan yaptığı ortaya sağ ayağının altıyla dokunan yıldız forvet topu köşeden filelere gönderdi ve tribünlerdeki 60 bine yakın Fildişiliyi sevince boğan golü kaydetti. Karşılaşmanın kalanından başka gol sesi çıkmayınca ev sahibi Fildişi turnuva ortasında teknik direktör değiştirdiği, birçok maçta ölüp ölüp dirildiği Afrika Uluslar Kupası’nda zafere uzanıp bu kupayı üçüncü kez müzesine götürme başarısına erişti.

‘Tekke’yi Beklemediler‘Tekke’yi Beklemediler

Nijeryalı Osayi-Samuel ve Onuachu’nun süre almadığı mücadelede Aurier ve Gradel 70 dakika mücadele etti, Trabzonsporlu Pepe ise süre bulamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.