Ahmet Nur Çebi: Vida transferindeki borç Fikret Orman döneminde yapıldı

2018-2022 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida'nın menajeri 1 milyon 935 bin euro'luk alacak nedeniyle Beşiktaş Kulübü'nün iflasını istedi. Eski başkan Ahmet Nur Çebi borcun Fikret Orman dönemini bağladığını belirtti.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi ve Fikret Orman arasındaki çekişmede yeni bir sayfa.

Beşiktaş’ta 3 Aralık 2023 tarihindeki seçimle yönetim değişti. Ahmet Nur Çebi yönetimi aldığı seçim kararıyla görevden ayrılırken yerine Serdal Adalı’yı geçerek seçilen Hasan Arat geldi. Arat yönetimi ayağının tozuyla birçok alacaklı davasıyla karşı karşıya kaldı.

Victor Ruiz’e pandemi dönemindeki ayrılığı sonrası açtığı davanın kazananı olduğundan 2.5 milyon euro’nun üstünde tazminat ödendi. Aynı ödemenin bir başka futbolcuya, Tyler Boyd’a da yapılması öngörülüyor.

Beşiktaş'ı icraya veren vereneBeşiktaş’ı icraya veren verene

İcrada birçok davası bulunan kulübe son darbe Hırvat stoper Domagoj Vida cephesinden geldi. 2018 yılında kulübe transfer olan Vida 2022 yılına kadar siyah-beyazlı formayı terletti. Oyuncu tarafı alacaklarının ödenmemesi nedeniyle Beşiktaş’a dava açtı. Menajer Uğur Avadan 1 milyon 935 bin euro’luk alacak nedeniyle  2022 yılında açtığı davaya Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin itiraz etmesi üzerine bu kez itirazın iptali ve Beşiktaş’ın iflası istemi ile dava açtı.

Konu medyaya yansıdıktan sonra Beşiktaşlı taraftarlar fazlasıyla öfkeli oldukları Ahmet Nur Çebi’ye eleştiri oklarını yöneltti. Çebi konu özelinde Hürriyet’e konuştu. Eski başkan “Yönetimde olduğumuz dönemde KPMG’nin yaptığı inceleme sonucunda Vida’nın transferinde usulsüzlük tespit edildi. Kulüp bu davayı kazanır, çünkü usulsüzlük olduğunu düşünüyoruz. Bu Fikret Orman döneminde yapılan bir borç. Ne beni ne de Hasan Arat’ı kapsar” dedi.

Vida’nın Beşiktaş dönemi başarılarla doluydu.

Vida Ocak 2018’de Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’den 4.5 milyon euro bonservis ödenerek transfer edilmişti. Hırvat futbolcu Temmuz 2022’den bu yana Yunan Ligi ekibi AEK’te futbol yaşantısını sürdürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.