Ajax’a ezeli rakibi PSV de acımadı: 5-2!

Hollanda Eredivisie'nin 10. haftasında lider PSV Eindhoven, Ajax'ı 5-2 mağlup ederek ezeli rakibini ligin son sırasına itti.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ajax, PSV tarafından dibe gönderildi.

Lider PSV Eindhoven, Eredivisie’nin 10. haftasında ezeli rakibi Ajax’ı konuk etti. Peter Bosz yönetimindeki PSV Eindhoven 20, 60 ve 72. dakikalarda Hirving Lozano, 49. dakikada Luuk de Jong ve 52. dakikada Ismael Saibari ile Ajax ağlarına gol olup yağdı. Konuk ekip Ajax ise 10. dakikada Branco van den Boomen ve 40. dakikada Brian Borbbey’yle rakibine direnmeye çalışsa da PSV sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde onda on yaparak puanını 30’a çıkartan PSV Eindhoven liderliğini sürdürdü. Sezona çok kötü başlayan Ajax ise 5 puanla ligin dibine demir attı.

Lider PSV, önümüzdeki hafta Heracles’e konuk olacak. Son sıradaki Ajax ise evinde Volendam’ı ağırlayacak.

Ölüm grubunda kazanan Marsilya, Ajax’a yine hüsran varÖlüm grubunda kazanan Marsilya, Ajax’a yine hüsran var

Bas Dost korkuttu

NEC Nijmegen’de Bas Dost, AZ Alkmaar’la oynanan karşılaşma devam ederken bir anda yere yığıldı. Hollandalı oyuncu ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kulübün yaptığı açıklamada Dost’un bilincinin yerinde olduğu ve karşılaşmanın ikinci bir duyuruya kadar tatil edildiği belirtildi.

NEC’in 2-1 önde olduğu karşılaşmada Bas Dost 1 gol 1 asistle oynadı. Hollandalı 11. dakikada gol perdesini açan isim olurken, farkı ikiye çıkartan golde de Mattsson’a asist yaptı.

Ajax’ta fatura hocaya kesildi: Steijn dönemi bittiAjax’ta fatura hocaya kesildi: Steijn dönemi bitti

Eredivise’de günün sonuçları:

Twente-Feyenoord 2-1

Volendam-Excelsior 3-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.