Asya Şampiyonlar Ligi’nde ilk rauntta kazanan yok

Asya Şampiyonlar Ligi final eşleşmesi ilk mücadelesinde Al-Hilal sahasında Japon temsilcisi Urawa Red Diamonds’ı ağırladı. Maç, 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Asya Şampiyonlar Ligi'nin ilk ayağında kazanan yok.

Asya Şampiyonlar Ligi finali ilk maçında; yarı finalde Al-Duhail’i 7-0 gibi tarihi bir skorla geçen Al-Hilal ile, Jeobruk’u penaltılar sonucunda eleyen Urawa karşı karşıya geldi. Ev sahibi Al-Hilal, Arjantin’e attığı golle dünya futbolunun gündeminden bir süre düşmeyen Salim El-Dawsari’nin 13. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. 2021 sezonunun en değerli oyuncusu El-Dawsari’nin golü aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

Endüstriyel futbolun karanlık yüzü: Bruno Rodriguez'in dramıEndüstriyel futbolun karanlık yüzü: Bruno Rodriguez’in dramı

Soyunma odasından daha iyi dönen Japon ekibi, 53. dakikada Shinzo Koroki ile beraberliği yakaladı. Al-Hilal’in tek golünün sahibi Salim Al-Dawsari maçın 86. dakikasında direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Maç 1-1 beraber sonuçlandı. Rövanş mücadelesi, 6 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile öğlen 12.00’de Saitama Stadyumu’nda oynanacak.

Tanrı’nın ayağı!Tanrı’nın ayağı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.