Alanyaspor için yapılan talimat değişikliği Karagümrük ve Feghouli’ye yaramadı

Kayserispor maçında kırmızı kart gören Karagümrük futbolcusu Sofiane Feghouli'ye beş maç ceza verildi. Futbolcu böylece TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye desteğini açıklayan Alanyaspor için yapılan talimat değişikliğinden yararlanamadı.

Spor 8 Mayıs 2024
Feghouli, ligde oynanan Kayserispor maçında kırmızı kart gördü.

Trabzonspor’la Türkiye Kupası yarı finalini oynayacak Karagümrük’e karşılaşma günü şoke eden haber geldi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Karagümrük’te forma giyen Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli’ye beş maç men ve 65 bin TL para cezası verdi.

Kurul kararı şöyle açıkladı: “Karagümrük sporcusu Sofiane Feghouli’nin Kayserispor-Karagümrük Süper Lig müsabakasında rakip takım sporcusuna şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve 12. maddesinin uygulanması suretiyle iki resmi müsabakadan men ve 26 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, aynı müsabakada Feghouli’nin ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle üç resmi müsabakadan men cezası ve 39 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir.”
Bu kararla Feghouli bugün yapılacak Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonspor’a karşı forma giyemeyecek. Eğer oyuncu üç maç ceza alsaydı talimata göre kupa maçında oynayabilecekti.

Mehmet Büyükekşi'nin sözü havada kaldı, bakanlık Hatayspor'u icraya verdiMehmet Büyükekşi’nin sözü havada kaldı, bakanlık Hatayspor’u icraya verdi

Karagümrük: Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz

Karagümrük, konuyla ilgili sosyal medyasından bir açıkala yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Futbolcumuz Sofiane Feghouli’ye, 4 Mayıs tarihinde Kayserispor ile oynadığımız müsabakadaki hareketinden dolayı disiplin kurulu tarafından bize sürpriz olmayacak şekilde beş maç ceza verilmiştir. Sezon boyu oynanan tüm müsabakalarda futbolculara verilen cezaları göz önüne alırsak Feghouli’ye verilen cezayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Büyükekşi Alanyaspor için talimat değiştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu geçen sezon devre arasında talimat değişikliği yayınlayarak bundan sonra dört maçın altında müsabakadan men cezası alan oyuncuların sadece kırmızı kart gördükleri kategoride cezalarını çekeceğini, dört ve üzeri maçlık cezalarda ise oyuncuların bütün resmi maçlardan men edileceğini açıklamıştı. Bu kararın Alanyaspor için alındığı ortaya çıkmıştı. Akdeniz ekibinin kış transfer döneminde İspanya’nın Real Valladolid takımında kiralık olarak transfer ettiği Faslı oyuncu Zouhair Feddal’ın İspanya Kupası’nda üç maç cezası bulunuyordu. İspanya’da birçok ülkede olduğu gibi kupa ve ligde alınan men cezalar kendi kategorisinde çekiliyor. İspanya’da aldığı cezasını Alanyaspor’da çekmek zorunda kalacak olan Feddal Türkiye’de bu ayrım olmadığı için üç maçlık cezasını ligde çekecekti. Ancak Futbol Disiplin Talimatı’nda yapılan değişiklikle tam da oyuncunun cezası olan üç maçlık sınırlama ile ligde forma giyme yolu açıldı.

Alanyaspor 18 Temmuz’da seçime gideceğini açıklayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye desteğini resmen duyuran tek kulüp. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ise TFF’nin haziranda seçime gitmesi için imza atan kulüplerden Hurma, Büyükekşi’ye karşı olduğunu televizyon ekranlarından ilan etmişti.

TFF'den imza toplayan kulüplere: Türk futboluna ihanetTFF’den imza toplayan kulüplere: Türk futboluna ihanet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.