Alex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe’ye gelince 8 kazandım

Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza, Brezilya'da verdiği bir röportajda geçmişiyle alakalı itiraflarda bulundu. Alex Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Avrupa'nın sayılı kulüplerinden teklif aldığını belirtti.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Alex de Souza'dan itiraflar.

2004-05 sezonuyla beraber Fenerbahçe’ye transfer olan ve 2012-13 sezonunn kasım ayına dek sarı-lacivertli formayı terleten Alex de Souza geçmişiyle alakalı itiraflarda bulundu. Taraftarların Yoğurtçu Parkı önüne heykelini diktiği kulüp tarihinin en büyük futbolcularından biri olarak gösterilen, Türk futbol severlerin taraflı tarafsız beğenisini kazanan Alex, ülkesi Brezilya’da konuştu.

Alex Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra maddi anlamda şartlarının tamamıyla değiştiğini belirterek “Bana önerilen sözleşme korkutucuydu. Bu sözleşmeyi geri çeviremeyeceğim için transfer oldum. 20’den fazla uçak bileti, iki araba, bir ev, maç başı ücretler, asist ödülleri ve daha neler neler. 3 alırken, 8 almaya başladım.” sözlerini söyledi.

Fenerbahçe’den derbide farklı tarifeFenerbahçe’den derbide farklı tarife

Alex yurtdışından da teklifler aldığını vurgulayarak “Türkiye’de kontratım bittiğinde 30 yaşındaydım. Artık Avrupa pazarında bir oyuncu değildim. İkinci sınıf bir oyuncu durumuna düşmüştüm. O dönem Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile görüştüm. Ancak bu tekliflerin Türkiye’den ayrılmaya değmeyeceği kanısına vardım” açıklamasını yaptı.

Brezilyalı 10 numara Fenerbahçe formasuyla 8 sezonda 344 maça çıktı, 171 gol attı ve 146 asist yaptı.

Fenerbahçe Kadıköy'deki korku tünelinden lider çıktıFenerbahçe Kadıköy’deki korku tünelinden lider çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.