Alex de Souza’nın transferlerine Nuri Şahin engeli

FIFA'nın 7 Mart tarihinde aldığı kararla transfer yapması süresiz yasaklanan Antalyaspor'un eski teknik direktörü Nuri Şahin'e de alacaklarını henüz ödemediği ortaya çıktı.

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Transfer tahtası kapalı olan Antalyaspor'un Nuri Şahin'e de borçlu olduğu ortaya çıktı.

Alex de Souza’yı iki yıllığına teknik direktör olarak takıma getiren Antalyaspor’da mali sorunları çözme çabaları sürüyor. Son olarak Zymer Bytyqi’nin alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshettiği Akdeniz ekibi ocak ayında yasağı gerekçesiyle transfer yapamamış, martta FIFA’dan gelen kararla da bu yasağı süresize çevrilmişti.

Transfer tahtasını açıp Alex de Souza’nın listesindeki isimleri takıma katmak için büyük çaba gösteren kırmızı-beyazlılarda UEFA Kulüp Lisansı da ilk aşamada alınamadı. Antalyaspor’da geride kalan sezona takımda başlayan Nuri Şahin’e de alacakları henüz ödenmemiş durumda.

Bundesliga’da geçmişte de top koşturduğu Borussia Dortmund’dan gelen teklifi kabul ederek Almanya’ya dönen Nuri Şahin takımına 500 bin euro bonservis bedeli de kazandırmıştı. Buna karşın aradan geçen altı aylık süreçte Nuri Şahin’in içerde kalan 800 bin euroluk alacağı henüz ödenmedi. Nuri Şahin’in 800 bin euro karşılığındaki çeki tahsil edemediği ancak Antalyaspor’la arasında bulunan iyi niyet ilişkisi gereğince ibra takibi işlemi başlatmayı da şimdilik tercih etmediği belirtildi.

Nuri geçmişte cebinden para da vermişti

Nuri Şahin’in takımın başında olduğu dönemde transfer yasaklarıyla uğraşan Antalyaspor, 2022-23 sezonunda Şahin’in kasa kolaylığı olarak verdiği 200 bin euro’yla transfer tahtasını açmıştı. Akdeniz ekibinin Nuri’ye olan borcu dışında FIFA’da sonuca ermiş dosyaları da bulunuyor. Kırmızı-beyazlıların ilk etapta toparlaması gereken miktar 1.2 milyon euro. Bu para haricinde geçen sezon sözleşmesini fesheden Luiz Adriano için yaklaşık 700 bin euro’luk bir fatura çıkması beklenirken FIFA’ya giden İsrailli Jehezkel’in de kulüpten 1 milyon 260 bin euro’luk bir alacak beklentisi içine girdiği biliniyor.

Sergen Yalçın’a ödemede sorun yaşanmadı

Sergen Yalçın da ödeme sorunlarını dile getirmişti.

Antalyaspor’da Nuri Şahin’in ardından göreve gelen Sergen Yalçın da ödeme zorluklarından dert yanmıştı. Kendi maaşının zamanında yattığını açıklayan Yalçın, Karagümrük’e 4-1 kaybettikleri maç öncesi, “Ödemeler ile ilgili bizim için bir sıkıntı yok. Biz teknik ekip olarak Antalyaspor’da ödemelerimizi alıyoruz. Oyuncular da 1-2 ay geriden geliyorlar. Bunun bir sorun teşkil ettiğini sanmıyorum. Bazı oyuncular bunu sorun olarak görebiliyor, o da onların bakış açısına bağlı” demişti.

Başkan engel kalkacak dedi

Sinan Boztepe: Engel kalkacak

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Alex’in imza töreninde ilgili konuya değinmişti. Transfer yasağının kaldırılacağını söyleyen Boztepe çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Transfer dönemi başlamadan önce transfer engelini kaldıracağız. Bu kadar transfer çalışması, transfer engelini kaldıramamak üzerine olamaz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Sözleşmelerimizi imzalayacağız, engelimizi kaldırır kaldırmaz da lisanslarını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildireceğiz” demişti.

Türk futbolunun değeri düştü... Üç büyüklerin yüzünü güldüren üçlüTürk futbolunun değeri düştü… Üç büyüklerin yüzünü güldüren üçlü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.