Ali Koç, Financial Times’a konuştu: Güvensizlik rekabeti alevlendirdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Financial Times'a yaptığı açıklamada Türk futbolundaki şiddetten takımların ekonomik durumuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Trabzon'da Fenerbahçeli futbolcuların uğradığı saldırı hakkında düşüncelerini açıkladı.

Türk futbolunda Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın hakemi Halil Umut Meler’i yumruklamasından Trabzon’da Fenerbahçeli futbolcuların holiganların saldırmasına kadar birçok skandal yaşandı. Türk futbolundaki bu durumsa özellikle dış basında büyük ilgi görüyor. Bu konuya son eğilense ekonomi gazetesi Financial Times oldu.

Adam Samson imzalı ve “Türk futbolunun cehennemden dönen sezonu daha derin toplumsal rahatsızlıklara işaret ediyor” başlıklı yazıda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da görüşlerine yer verildi. Adam Sampson yazısında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin cehennemden gelen futbol sezonu, mart ayında Trabzon’da oynanan, maçın son düdüğünden sonra sahada yaşananlarla özetlendi. Şeytani palyaço maskesi takan biri, Fenerbahçe’nin oyuncularıyla dövüşmeye hazırlanırken, sahanın diğer tarafında başka bir holigan dev bir mızrak gibi kullandığı köşe bayrağını taşıyordu. Trabzon’da yaşanan şiddet olayı, Ankargücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil UMut Meler’i yumruklamasından aylar sonra gerçekleşmişti. Futbol tutkusu Türkiye’de maç günü şiddete dönüşüyor. Taraftarlar avantaj elde etmek için sıklıkla rakibi sindirmeye çalışıyor. Ancak futbolda adalet duygusunun kaybolmasıyla, ligin kısa süreliğine askıya alınmasına yol açan bu yılki sorunlar, daha derin bir rahatsızlığa işaret ediyor. Futbol gittikçe aşırı uçlara gidiyor.”

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı.. Acun Ilıcalı kartını açan Ali Koç'tan 1,5 milyar TL'lik sözFenerbahçe’de başkanlık yarışı.. Acun Ilıcalı kartını açan Ali Koç’tan 1,5 milyar TL’lik söz

Haberde daha sonra 10Haber yazarı Bağış Erten‘in de bulunduğu akademisyenlerin görüşlere yer verilirken mikrofon uzatılanlardan biri de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç oldu. Türk futbolunda şiddetin artmasını değerlendiren Koç, “Sahaya koşup, oyuncuları linç etmeye çalışan kişiler cezalandırılmıyor ve kulüp yetkililerinin kendilerine karşı davranışları sayesinde kahraman oluyorlar” dedi.

Koç, artan güvensizliğin, yoğun rekabeti daha da alevlendirdiğini  belirterek şunları söyledi: “Türk futbolda güven sorunu son 20 yılda iyice arttı. 14 Nisan’da Şanlıurfa’da Süper Kupa maçında takımı sahadan çekmek mevcut duruma karşı bir isyandı.”

Haberde burada kulüplerin maddi durumuna değinildi. UEFA’yı baz alarak Türkiye’nin önde gelen kulüplerinin 2022-2023 sezonunda vergi öncesi 310 milyon euro zarar açıkladığını belirten gazete, Türk takımlarının brüt banka borcunun 1 milyar euro olduğunu yazdı. 18 kulübün negatif özsermayesi olduğu vurgulandı. Fenerbahçe Başkanı Koç, bu tablo için “Türkiye’deki mevcut futbol iş modeli sürdürülebilir değil. Bu durum kulüpleri dış müdahale ve siyasal etkilere karşı savunmasız bırakıyor” diye konuştu.

Olaylı derbi sonrası ifade günü: Fenerbahçeliler Çağlayan'daOlaylı derbi sonrası ifade günü: Fenerbahçeliler Çağlayan’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.