İrfan Can Kahveci daha ne yapsın!

Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci, Konferans Ligi'ndeki Maribor karşılaşmasında en etkili oyunlarından birini oynadı. Fenerbahçe'nin girdiği birçok pozisyonun içinde bulunan futbolcu önce ıslıklandı sonra alkışlandı.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İrfan Can Kahveci etkili oyununu bir golle süsledi.

Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur” demiş Albert Einstein. 10 yıldır gelmeyen şampiyonluk sonrasında Fenerbahçe taraftarı tam da bunu yaşıyor. Özellikle eskiden rakip takımlara cehennem olan Kadıköy, son zamanlarda sarı lacivertli futbolcular için kabus oluyor. Hedef tahtasi haline getirilenlerin başında da Başakşehir’den transfer edilen İrfan Can Kahveci bulunuyor.

Kadıköy'de yeniler parlıyor, Fenerbahçe Slovenya'ya avantajlı gidiyorKadıköy’de yeniler parlıyor, Fenerbahçe Slovenya’ya avantajlı gidiyor

Futbolcu, Konferans Ligi’ndeki Maribor karşılaşmasında Fenerbahçe kariyerindeki en etkili maçlarından birini oynadı. Hemen hemen bütün tehlikeli atakların içinde yer aldı. Sorumluluk almadan kaçınmadı. Dakika dakika inceleyecek olursak gayet etkili bir oyun ortaya koydu.

15. dakika: Sağ kanattan Edin Dzeko’ya harika bir pas atarak bosnalı futbolcuyu kaleciyle karşı karşıya bıraktı.
27. dakika: İsmail Yüksek’in presiyle kazanılan topta vurduğu top defansa çarptı. Eğer top oradan geçse büyük ihtimal ağlara gidecekti.
34. dakika: Sağ kanatta iki kişinin arasından sıyrıldı. Dzeko’yu kaçırda, atak kornerle kesildi.35. dakika: Yine sağ kanatta güzel bir pasla Tadic’i kaçırdı. Sırp oyuncunun ortasında Dzeko’nun kafası kalecide kaldı.
39. dakika: Maribor defansının uzaklaştırmak istediği topu kafayla İsmail Yükeek’e kazandırdı. Onun pasında Zajc ilk yarının en net pozisyonunu yakaladı ama topu auta gönderdi.


41. dakika: Soldan kaçan Tadic’in ortasında topa kafa vurmayı başardı. ANcak kaleci rahat bir şekilde topu kontrol etti.
55. dakika: Szymanski’nin sol kanattan yerden çıkardığı topu ağlara gönderecekken son anda defans araya girdi. Top kornere çıktı.
62. dakika: Benzer bir pozisyonda Szymannski’nin pasını bu kez asiste çevirdi. Savunmacısı alt ederek topu ağlara gönderdi.
79. dakika: Gelişen atakta ceza alanına sağ çarprazdan girdi, şutu kalecide kaldı.
85. dakika: Sakatlanarak yerde kaldı ve oyundan alkışlarla çıktı. Yerini Ryan Kent’e bıraktı.

Rodrigo’nun Kadıköy konçertosu!Rodrigo’nun Kadıköy konçertosu!

İstatistikleri çok iyi

İrfan Can Kahveci yüzde 81 pas isabetiyle oynadı. Rakip alandaki pas isabet oranı ise yüzde 71.1 oldu. 6’sı uzun 53 pasta isabet sağladı. Girdiği 7 ikili mücadeleden 6’sını kazandı. Biri gol olan 3 isabetli şut çekti. Bir de şut pası verdi. 4 top kaparken 1 şutu engelledi. Maçın ilk yarısında gaşretli oyununa rağmen ıslıklanan İrfan Can Kahveci, sakatlığının ardından oyundan çıkarken bu kez alkışlandı. Attığı golden sonra bütün arkadaşları ona koşarak desteklerini taraftara gösterdi. Maç sonu teknik direktör İsmail Kartal, yeni transfer Rodrigo Becao, ıslıklama olayından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdikDört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdik

İrfan Can Kahveci ise “Geçen sene de böyle bir konuşma yapmıştım. Daha sezonun başındayız. Çubukluyu terleten kim olursa olsun maç bitmeden protesto almaması lazım. İsmail hocayla da iyi bir hava yakaladık. Bana güvenenleri biliyorum. İnşallah sezon sonunda başarılara ulaşacağız. Takım kazansın yeter benim için. istatistiklere çok bakmıyorum. Artık istatistik filan umrumda değil. Sadece Fenerbahçe’nin başarısı önemli” dedi. Sonuç olarak Fenerbahçe taraftarı maçın en başarılı oyuncularından birini ıslıklamış oldu. Bu tepkilerin benzeri bir önceki turda Zimbru karşısında Mert Hakan Yandaş’ın başına geldi. Yine kaleci Altay Başındır da tepkilerden nasibini alan bir başka isim oldu. Einstein’ın dediği gibi bu önyargı kırılmazsa bazı Fenerbahçeli futbolcular ağzıyla kuş tutsa taraftara yaranamayacak gibi gözüküyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.