Kadıköy’de yeniler parlıyor, Fenerbahçe Slovenya’ya avantajlı gidiyor

Fenerbahçe, birçok poziyondan yararlanamadığı maçta Becao, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic'in golleriyle Maribor'u 3-1 devirdi. Yeni transferlerden Szymanski iki asist yaparken Ryan Kent yaptırdığı penaltıyla skora katkı verdi.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Maçın ilk yarısında ıslıklanan İrfan Can Kahveci, golü attıktan sonra oyundan çıkarken alkışlandı.

Fenerbahçe, Jorge Jesus döneminden sonra İsmail Kartal yönetiminde neredeyse bütün mevkilerine takviye yaptı. Konferans Ligi’nde Zimbru’yu rahat eleyen sarı lacivertliler bu kez daha dişli bir rakip Slovenya’nın Maribor takımıyla karşı karşıyaydı. İngiliz hakem Robert Jones’un yönettiği maçta ilk 15 dakika konuk takımın istediği gibi geçti. Seri paslarla Fenerbahçe sahasına inen Maribor bir pozisyon yakalayamadı ama tehdikkar ataklar yaptı. 15’te İrfan Can Kahveci’nin güzel pasıyla Dzeko’yu topla buluşturdu. Ancak Bosnalı forvetin vuruşunu kaleci Jug kurtardı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe oyundaki ağırlığını dakika dakika arttırdı. 35’te Dzeko’nun kafası yine Jug’da kaldı. İlk yarının en önemli pozisyonu 39’da yaşandı. Ferdi Kadıoğlu’nun yerden pasında kale sahası önündeki Zajc kaleyi tutturamadı. 45’te İsmail Yüksek’in ceza alanının dışından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top direğin yanından kornere gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti.

Szymanski maçın gidişini değiştirdi

İkinci yarıya Fenerbahçe etkisiz Joshua King’in yerine Sebastian Szymanski oyuna girdi. Bu değişiklik Fenerbahçe’de taşları yerine oturttu. Polonyalı futbolcu forvet arkasına geçerken o pozisyondaki Dusan Tadic, dana etkili olduğu sol kanada geçti. Sarı lacivertliler baskısını yoğunlaştırırken 58. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kadiköy’de ilk kez Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkan Türkiye’nin en çok bonservis verilen defans oyuncusu Rodrigo Becao, Szymanski’nin kullandığı kornerde topu kafayla ağlara gönderdi. Maribor bu golün şaşkınlığını atamadan 62. dakikada Szymanski soldan ceza alanına girdi. Yerden harika bir pas veren Polonyalı futbolcu, maçta zaman zaman ıslıklanan İrfan Can Kahveci’nin topu boş kaleye atmasını sağladı.

Dört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdikDört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdik

Ardı ardına iki golle Fenerbahçe tribünleri coştu. Ancak bu coşku 72. dakikada sekteye uğradı. Gelişen Maribor kontratağında Ilicic çok güzel bir pasla Strajnar’ı kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya bıraktı. 19 yaşındaki futbolcu düzgün vuruşla farkı bire indirdi. Hem Fenerbahçe hem tribün golden sonra 4-5 dakika oyundan düştü. Daha sonra yavaş yavaş tekrar oyuna dönen sarı lacivertliler baskısını arttırdı. 85’te İrfan Can Kahveci yerini alkışlarla Ryan Kent’e bıraktı. Artık maç bitti gözüyle bakılırken Kent uzatma dakikalarında harika çalımlarla ceza alana girdi ve Maribor defansının yaptığı hareketle yerde kaldı. Hakem Robert Jones tereddütsüz bir şekilde penaltı nokasını gösterdi. Topun başına gelen Dusan Tadic, yerden sert vuruşuyla farkı ikiye çıkardı ve maçın skorunu ilan etti: 3-1

İsmail Kartal, taraftarlardan futbolculara destek olmasını istedi.

İsmail Kartal: Taraftara sesleniyorum oyuncuları kucaklayın

Maçın ardından açıklama yapan Fenerbahçe Teknik direktörü İsmail Kartal, mücadelenin ilk 15-20 dakikalık bölümünde istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını söyledi. Kartal, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün oyun içinde yaptığımız bir hamleyle kontrolü ele geçirdik. İlk yarıda golü bulabilirdik ama ikinci yarıda oyunu çözmemizle birlikte oyun kurduk. İkinci yarıda Szymanski’yi oyuna aldık, Tadic’i kenara çektik. Daha etkili olduk ve goller geldi. Daha farklı kazanabilirdik. Rakibimiz çok organize bir takım. Karşılamaları ve pozisyon anlamında bizi iyi beklediler. Bu blokları açmakta zorlandık ama oyun içindeki hamlelerde kazanmasını bildik.”

Konferans'ta Kartal da Salih de uçuyorKonferans’ta Kartal da Salih de uçuyor

Maç içinde zaman zaman tribünlerden tepkilerin geldiğini de hatırlatan Kartal, “Bugün tribünlerden bazı oyuncularımıza negatif tezahüratlar oldu. Bizim bu sezon bütün futbolcularımıza ihtiyacımız var. Taraftarlara sesleniyorum, her oyuncu kıymetlidir, bütün oyuncuları kucaklayın, onlar sizi mahcup etmeyecek. Biz birlik ve beraberlik içinde olursak her şey hallolur. Biz bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz” dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, takımın oyun sistemi hakkındaki soruya da şu yanıtı verdi: “Her hafta rakibe göre hazırlanıyoruz. Biz 4-3-3 oynuyoruz ama bazen top rakipteyken 4-2-3-1’e, 4-1-4-1’e dönebiliyoruz. Bir de oyuncuların form durumu önemli. Buna göre plan yapıyoruz. Ama bizim ana felsefemiz 4-3-3.”

Rodrigo’nun Kadıköy konçertosu!Rodrigo’nun Kadıköy konçertosu!

İrfan Can Kahveci: İstatistik umrumda değil

Fenerbahçe’nin ikinci golünü atan ve ilk yarıda yuhalanan İrfan Can Kahveci ise “Geçen sene de böyle bir konuşma yapmıştım. Daha sezonun başındayız. Çubukluyu terleten kim olursa olsun maç bitmeden protesto almaması lazım. İsmail hocayla da iyi bir hava yakaladık. Bana güvenenleri biliyorum. İnşallah sezon sonunda başarılara ulaşacağız. Takım kazansın yeter benim için. istatistiklere çok bakmıyorum. Artık istatistik filan umrumda değil. Sadece Fenerbahçe’nin başarısı önemli” dedi.

Becao attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı.

Rodrigo Becao da ilk maçı ve prostesto edilen isimlerle ilgili şunları söyledi: İlk maçtaki durumu tarif edecek tek kelime mutluluk. Çok mutluyum. Maçın zor olacağını biliyorduk. Ama kendi taraftarımızın önünde gücümüzü göstermek istiyorduk. Bugünki atmosfer harikaydı. Maçın başından itibaren destek oldular. Onların katkısı çok önemliydi. Bu sene hedeflerimize ulaşmak için bu şekilde devam etmelerini istiyorum. Maç sırasında az sayıda da olsa bazı oyunculara yuhalama duydum. Hepsi takımın bir parçası. Her zaman birlik olmak gerekiyor. Onlara çok ihtiyacımız var.”

Avrupa'da Mavi Şimşek çaktıAvrupa’da Mavi Şimşek çaktı

Maribor Teknik Direktörü’nden İsmail Kartal’a övgü

Maribor Teknik Direktörü Damir Krznar ise Fenerbahçe’nin turu geçmeye yakın olduğunu söyledi. Çok iyi bir takıma karşı oynadıklarını belirten Krznar şunları söyledi: “Bugün son saniyeye kadar hayattaydık diyebilirim. Eğer üzgünsek, son saniyedeki penaltıdan dolayı üzgünüz. İkinci maça 2-1’le gitseydik daha iyi olabilirdi bizim adımıza. Ama şunu söyleyebilirim ki, Slovenya’daki maçta Fenerbahçe’yi elimizden geldiği kadar zorlayacağız. Fenerbahçe tura yüzde 75 daha yakın. Ama futbol hayallerin oyunu. Hiçbir zaman tahmin edemeyiz. Şansımız hep var ama bu şansı oluşturmamız gerekiyor. Bugün Fenerbahçe’de bizi zorlayan birçok isim sayabilirim. Tadic, Dzeko, bekler, orta sahalar çok iyiydi. İlk 30-35 dakika iyiydik, ataklar da bulduk ama yaptığımız 2-3 hatanın ardından atak yapmayı bıraktık. Fenerbahçe de bunu değerlendirdi. Oyuncuların dışında Fenerbahçe’nin antrenörü de çok iyiydi.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.