Beşiktaş tur için avantajlı: Konferans’ta Kartal da Salih de uçuyor

Beşiktaş, Salih Uçan'ın bir gol bir asistle yıldızlaştığı maçta Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 yendi ve tur için dev bir avantaj yakaladı. Siyah beyazlıların golcüleri Aboubakar ve Muleka bu maçı da boş geçmedi.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Salih Uçan Bakü'de harika bir oyun ortaya koydu.

Beşiktaş, Konferans Ligi 3. eleme turu ilk karşılaşması için Bakü’deydi. 2. turda Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla geçen temsilcimiz, play-off bileti alabilmek adına 3. turda Neftçi Bakü’yle kozlarını paylaşacaktı. Eşleşmenin ilk maçına Bakü ev sahipliği yaptı.

11 bin kişilik stadyumun büyük kısmının dolu olduğu ve güzel bir atmosferde başlayan karşılaşma Beşiktaş kontrolündeydi. Temsilcimiz özellikle sağ kanattan geliştirdiği ataklarla karşı kalede etkili oluyordu. Beşiktaş’ın kilidi açması çok uzun sürmedi. 14. dakikada Vincent Aboubakar sırtı kaleye dönük pozisyonda olağanüstü bir hareketle döndü ve kalecinin üzerinden aşırdığı topla takımını 1-0 öne geçirdi.

Siyah-beyazlılar 2. gol için çok beklemedi. 23. dakikada yapılan duran top organizasyonu sonucunda Muleka’nın golü farkı 2’ye çıkardı. Devrenin geri kalanında daha üstün oynayan ve pozisyonlara giren temsilcimiz farkı açamadı ve 2-0’la soyunma odasına gidildi.

Beşiktaş ikinci yarının başında da üstün oyunundan ödün vermedi. İlk yarıda rakibe kurulan üstünlükte en büyük pay sahibi isimlerden Salih Uçan, belki de hak ettiği golü buldu. 62. dakikada fark 3’e çıktı. Salih 77. dakikada yerini yeni transferlerden Ante Rebic’e bıraktı. Hırvat futbolcu ilk defa siyah-beyazlı formayla sahaya çıktı. 79. dakika Keelan Lebon’un golü maçın sonucunu belirledi.

Beşiktaş, Bakü deplasmanından 3-1’lik galibiyet ve büyük bir skor avantajıyla döndü. Bu sonuçla beraber Şenol Güneş Beşiktaş’ın başında 41. Avrupa kupası maçında 20. galibiyetine uzandı. Eşleşmede rövanş mücadelesi 17 Ağustos Perşembe saat 20.00’de oynanacak.

Şenol Güneş: Neftçi’nin şanssızlığı…

Maçın ardından konuşan Şenol Güneş, ikinci maça da iyi hazırlanmaları gerektiğini söyleyerek “Sabah ile oynadık. Onlar da iyi takım. Neftçi Bakü de iyi takım. O zaman sezonun son bölümleriydi. İkinci yarısı olan bölümdü. Şimdi sezon başı. Hem takımlar yeni oluşuyor, fiziksel olarak oyuncular istenilen performansa ulaşmamış olabilir, bu bizim için de geçerli. Takımlar sezon başında 6-8 hafta sonra daha akıcı bir form yakalayabilir. İkisi de iyi takım. Neftçi’nin şanssızlığı, bizim bu maçta iddiamızın olması. Zannederim Sabah ve Karabağ da kazandı. Onlara başarılar diliyorum.” dedi.

“8 numarada rahat hissediyorum”

Gecenin kahramanı Salih Uçan oynarken rahat ettiği pozisyonu da açıkladığı demecinde “8 numarada daha rahat ediyorum. Çift 6 da oynayabiliyorum ama en rahat hissettiğim yer 8 numara diyebilirim. Her maçın öyküsü farklıdır. Bazen 3 orta saha, bazen çift orta saha. Rakibe de bağlı bu biraz. Futbola başladığımdan itibaren Milli takımlar da dahil 6 ve 8 numara oynadım. 10 numarada oynarken rahatsız oldum. Hep 8 numarada kendimi rahat hissettim” sözlerine yer verdi.

Süper Lig’de ilk haftanın hakemleri açıklandıSüper Lig’de ilk haftanın hakemleri açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.