Avrupa’da ‘Türk Marşı’ çaldı

Fenerbahçe futbolda Konferans Ligi'nde çeyrek finale kaldı, basketbolda EuroLeague üçlük atma rekorunu kırdı. Beşiktaş, Kadınlar Avrupa Kupası'nda finalde.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Avrupa'da üç maç üç kritik zafer.

Dün gece Türk takımları farklı branşlarda birbirinden kritik maçlara çıktılar. İlk olarak Fenerbahçe futbol ve basketbol takımları İstanbul’da sahne aldı. Kadıköy’de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, 3-0 kazandığı karşılaşmanın rövanşında Union SG’yi ağırladı. Kanarya’ya galibiyet ve beraberlik turu getirirken üçten az farklı yenilgiler de çeyrek final kapısını açıyordu. Hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçının da etkisiyle rotasyonlu bir şekilde karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler çok etkili bir oyun ortaya koyamadılar. Alexander Djiku’nun önderlik ettiği savunma uzun süre kaleyi Belçika ekibinin ataklarına kapamayı başardı. Ancak kilit 68. dakikada Rasmussen’le kırıldı ve konuk ekip öne geçti. Ancak Kanarya kalan sürede turu getirecek skoru korumayı başardı, 1-0 kaybetse de adını çeyrek finale yazdırdı. Fenerbahçe 11 sene sonra Avrupa kupalarında son sekiz takım arasına kalırken yine Avrupa kupalarında evindeki 12 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Sarı-lacivertlilerin UEFA Konferans Ligi çeyrek finalindeki rakibi bugün saat 16.00’daki kura çekimiyle belli olacak.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandıKonferans Ligi’nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandı

Olan Ali Koç’a olduOlan Ali Koç’a oldu

Fenerbahçe futbol takımı Kadıköy’de hedefine ulaşırken basketbol takımı da Ataşehir sakinlerini coşturuyordu. EuroLeague’in 29. haftasında Valencia’yı ağırlayan ekip, sahadan 118-88 gibi görkemli bir skorla ayrıldı. Fenerbahçe EuroLeague’de kulüp sayı rekorunu kırdı. 24 üçlük isabeti bulan takım bu alanda 22 olan EuroLeague rekorunu kırmayı başardı. Kulüp tarihinde bu alandaki rekor 19’du ve Fenerbahçe hem kendi hem lig rekorunu tarihe gömdü. Sarunas Jasikevicius’un öğrencileri 29. maçında 18. galibiyetini alarak ilk dörde girme iddiasını pekiştirdi.

Fenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladıFenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladı

Gecenin bir diğer önemli maçında Beşiktaş, Kadınlar EuroCup yarı final ikinci karşılaşması için Spar Girona’ya konuk oldu. Erkek basketbol takımı Hapoel Tel Aviv’i Vilnius’ta 21 sayı geriden gelerek yenip şaşaalı bir şekilde yarı finale çıktıktan sonra sıra şubenin kadın takımındaydı. İlk maçtaki 21 sayılık fark avantajına aldırış etmeden parkeye kazanmak için çıkan siyah-beyazlılar bu amaçlarına ulaştılar. Beşiktaş, karşılaşmayı 68-66 alarak adını finale yazdırmayı başardı. Kara Kartal 3 ve 10 Nisan tarihlerinde iki maçlık rövanş sistemiyle oynanacak final aşamasında İngiltere’nin London Lions takımıyla eşleşti.

Beşiktaş EuroCup'ta finaldeBeşiktaş EuroCup’ta finalde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.