Beşiktaş EuroCup’ta finalde

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, EuroCup yarı final ikinci maçında Spar Girona'yı 68-66 yendi. İlk maçı da 81-60 kazanan siyah-beyazlılar adını finale yazdırdı.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'tan finale galibiyetle adım.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı çarşamba akşamı Hapoel Tel Aviv deplasmanında destansı bir galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar 21 sayı geri düştüğü maçı 94-89 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. Beşiktaş yarı finalde Fransız ekibi Bourg ile finale çıkmak için kozlarını paylaşacak. Üç maç üzerinden oynanacak seride iki galibiyet alan takım finalist olacak.

Beşiktaş Basketbol Şubesi’nin tek gurur kaynağı erkek takımı olmadı. EuroCup Kadınlar’da yoluna devam eden Beşiktaş da yarı finalde İspanyol rakibi Spar Girona’ya adeta kök söktürerek adını finale yazdırdı. İstanbul’daki ilk maçı 81-60 gibi farklı bir skorla kazanıp büyük avantaj yakalayan Beşiktaş rövanşta rakibine konuk oldu.

Kartal yüksek uçtu! Muhteşem geri dönüşKartal yüksek uçtu! Muhteşem geri dönüş

İspanyol ekip bu maça ilk maçın aksine daha sert ve istekli çıksa da fark etmedi. Beşiktaş büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 68-66 kazandı ve galibiyet alarak finale gitti. Oysa Kara Kartal’a 20 sayı farkla yenilmek bile final kapısını açacaktı. Ancak formda ekip işi şansa bırakmadı, mücadelesini terinin son damlasına kadar gösterdi ve kazanarak finale gitti. Beşiktaş’ta Jovana Nogic 14 sayıyla oynadı. Mihaela Lazic 12 sayı atarken kenardan gelen Dana Evans 14, Yueru Li 12 sayı buldu. İspanyol ekibinde Marta Canella’nın 13 sayısı yeterli olmadı.

Beşiktaş finalde İngiliz ekibi London Lions ile eşleşti. Lions, ilk maçta 69-68 yendiği Reyer Venezia’yı ikinci maçta da 71-59 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde ilk karşılaşma 3 Nisan’da İstanbul’da oynanacak. İkinci karşılaşma 10 Nisan tarihinde İngiliz ekibinin ev sahipliğinde. Kupada geçen sezon Galatasaray da finale yükselmiş ancak Asvel’e iki maçta da yenilerek ikincilikle yetinmişti. 2003 yılından beri düzenlenen turnuvayı Galatasaray daha önce iki kez, Yakın Doğu Üniversitesi bir kez kazanmıştı.

Alperen süper yıldız olma yolunda: Rockets, 225 milyon dolar önermeye hazırlanıyorAlperen süper yıldız olma yolunda: Rockets, 225 milyon dolar önermeye hazırlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.