Kartal yüksek uçtu! Muhteşem geri dönüş

EuroCup'ta Beşiktaş bir ara 21 sayı geriye düştüğü maçta Hapoel Tel Aviv'i ikinci yarıdaki harika oyunuyla 94-89 yenerek yarı finale yükseldi. Bir diğer güzel haberse FIBA Avrupa Kupası'nda mücadele eden Bahçeşehir'den geldi.

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, EuroCup'ta yarı finale yükseldi.

EuroCup’ta Türkiye’yi temsil eden Beşiktaş, çeyrek final maçında İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv’le karşı karşıya geldi. Litvanya’nın Vilnius şehrinde oynanan maça siyah-beyazlılar istediği gibi başlayamadı.

İlk çeyreği 21-15’lik skorla önde geçen Hapoel soyunma odasına giderken farkı iyice açıp skoru 57-39’a getirmeyi başardı. İkinci yarıya 18 sayılık dezavantajla başlayan Dusan Alimpijevic önderliğindeki Beşiktaş hızla toparlanıp farkı tek hanelere indirdi ve mücadelenin son 10 dakikasına 76-68’lik skorla girildi. Final periyodunda geri dönüşünü sürdüren kara kartal bitime beş dakika kala 87-84’lük skorla öne geçmeyi de başardı. Üstünlüğü ele aldıktan sonra bir daha arkasına bakmayan Beşiktaş mücadeleden 94-89’luk skorla galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Beşiktaş’ta 28 sayı – beş asist – üç ribauntla oynayan Jonah Mathews turun mimarı olurken Matt Mitchell 22 sayı – altı ribaunt, Derek Needham ise 14 sayı – beş asistle karşılaşmayı tamamladı. Siyah-beyazlılarda son çeyrek beş faulle oyundan atılan Angel Delgado 11 sayı – 12 ribauntla double-double yaptı.

Hapoel cephesinde ise Will Cummings 28 sayı – dört ribaunt, Jaylen Hoard 16 sayı – sekiz ribaunt, Tomer Ginat ise 13 sayı – beş ribaunt üretti. Beşiktaş’ın yarı finaldeki rakibi Fransız temsilcisi Bourg olacak. Yarı final eşleşmesi üç maç üzerinden oynanacak, iki galibiyet elde eden taraf adını finale yazdıracak.

Bahçeşehir Koleji de yarı finalde!

Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası çeyrek finalinde Porto’yu turnuva dışına itti.

FIBA Avrupa Kupası’nda çeyrek final heyecanı yaşandı. Turnuvada Türkiye’yi temsil eden Bahçeşehir Koleji çeyrek final ikinci maçında Portekiz’de 10 sayı farkla yenildiği Porto’yu ağırladı. Kazanmanın yanında 10 sayının üzerinde bir galibiyete de ihtiyaç duran Bahçeşehir, adeta şov yaptığı maçta rakibine 88-52’lik skorla 36 sayı fark atmayı başardı. Bu sonuçla adını yarı finale yazdıran Bahçeşehir’de Tyler Cavanaugh 16 sayı – altı ribaunt, Tony Taylor ise 15 sayı – beş asist – dört ribauntla mücadele etti.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele veren Tofaş ise güçlü rakibi Unicaja Malaga’ya maçın son dakikasında yediği 5-0’lık seriyle 76-80 kaybetti. Aynı turnuvada mücadele gösteren Karşıyaka da Tenerife’ye 88-79 yenilerek son maçlar öncesi tur atlama şansını kaybetti.

Beşiktaş Stadı'nın altıdaki atölyede söz Çebi'ninBeşiktaş Stadı’nın altıdaki atölyede söz Çebi’nin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.