Beşiktaş Stadı’nın altındaki atölyede söz Çebi’nin

Tüpraş Stadı'nın altında başka takımların da lisanssız ürünlerini basan konfeksiyon atölyesi için eski başkan Ahmet Nur Çebi de açıklama yaptı: Bu kuşa bak operasyonu!

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hasan ARat ile Ahmet Nur Çebi arasındaki kavga büyüyecek gibi duruyor.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat Divan Kurulu’nda “Beşiktaş’a kongre üyeleri çökmüş. Kontratların altında kongre üyelerinin imzaları var. Geçen hafta öğrendik. Böyle bir şey olamaz, içim daraldı” diyerek Tüpraş Stadı’nın altında bir konfeksiyon imalathanesi olduğunu açıkladı. Bu imalathanede sadece Beşiktaş’ın değil başka takımların da malları üretiliyor. Kira ödenmiyor. Burada çalışan personelin yemeğini Beşiktaş veriyor.

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Ali Bayrak’ın verdiği bilgiye göre burada konfeksiyon imalathanesi olmasının nedeni iki yıl önce Rain firması ile imzalanan sponsorluk sözleşmesiydi. Formadaki reklam yerleri değişmiş, Adidas sponsor firmanın logolarını basmak için yeterli zamanlarının olmadığını, baskı maliyetini kendileri karşılayarak Beşiktaş’ın bu işi kendi imkanları dahilinde halletmesi gerektiğini kulübe bildirmişti. Ahmet Nur Çebi yönetimi dışarda baskı yapılması halinde sahte forma üretilebileceği korkusuyla imalatın stadın içinde yapılmasına karar vermişti. Karabük menşeili CMK Sportive ile anlaşılmış, firmaya Beşiktaş E-spor departmanının kullandığı alan tahsis edilerek üretime geçmesi sağlanmıştı. Firma ilk etapta ücreti karşılığı 200 bin formaya baskı yaptı.

Beşiktaş'ta stadın altından skandal konfeksiyon atölyesi çıktıBeşiktaş’ta stadın altından skandal konfeksiyon atölyesi çıktı

İddiaya göre işler bundan sonra değişti. Siyah beyazlılara kira vermeyen firma burada baskı işine devam edip dışarıdan iş almaya başladı. Orijinal olmayan ürünler üretilip internet üzerinden sattı. Hasan Arat’ın verdiği bilgiye göre firmada çalışanlar Beşiktaş’ın bilgisayarlarını kullandı, yemeklerini kulüpten yedi.

Bu konuya ilişkin Beşiktaş’ın eski başkanı Ahmet Nur Çebi sessizliğini bozdu. Milliyet gazetesinden Atilla Gökçe’ye açıklamaya yapan Çebi “Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu… Çökme iddialarını reddediyorum. Kimse Beşiktaş’a çökemez” dedi. Belgesiz konuşmadığını, belge ve raporlar tamamlandığında tüm iddialara tek tek yanıt vereceğini belirten Beşiktaş’ın eski başkanı şunları söyledi: “Bu bir kuşa bak operasyonu. Yukarıdan kuşu gösterip aşağıda farklı şeyler yapıyorlar. Camiayı yanıltıyorlar. En basit örneğini de söyleyeyim: Passolig ve sponsorluk gelirlerini kırdırdılar. Gerçeği farklı ve yanlış iddialarla gündeme getiriyorlar. Tekstil atölyesi iddiası yanlış. Onlar bize kiracı olmadı. Sadece hizmet sözleşmesi yaparak tesiste yer gösterdik. Çocuklar iyi niyetle çalışıp işi tamamladı. Beşiktaş sofrası o tesise gelen, işi olan herkese açıktır. Bu kadar insani konular eleştiri nedeni olmamalıydı.”

Beşiktaş eski yöneticisi Ali Bayrak: Hasan Arat doğru söylemiyorBeşiktaş eski yöneticisi Ali Bayrak: Hasan Arat doğru söylemiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.