Ali Koç’un kavgalı derbiyle ilgili verdiği ifade ortaya çıktı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Galatasaray deplasmanında kazandıkları maç sonrası yeşil sahada kavga çıkan anlarla ilgili verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı. Ali Koç hukuksuz şekilde alıkonduklarını savundu.

Spor 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Koç'un mahkemeye verdiği ifadenin detayları açığa çıktı.

Süper Lig’in 37’nci haftasında RAMS Park’ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçından sarı-lacivertliler 1-0 galip ayrılmış, karşılaşmayı stadyumda seyretmeyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç karşılaşma bittikten sonra stada gelip yöneticiler ve futbolcularla birlikte sahaya girmişti. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçeliler yeniden sahaya dönünce Seyrantepe’de ortalık karışmış ve suç duyurularının ardından yaşanan kavga adli makamlara taşınmıştı. Ali Koç ve suç duyurusunda adı geçen isimler birer birer adliyenin yolunu tutup ifade verdi. Ali Koç’un savcılığa sunduğu ifadenin detayları ortaya çıktı.

19 Mayıs 2024 tarihinde oynanan maça kulüp başkanı sıfatıyla katılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını belirten Koç buna karşın Süper Kupa’da yaşananlar sonrası gerginlik yaşamamak adına maça gelmediğini ifade etti. Karşılaşma öncesi hafta boyunca Galatasaray yöneticilerinin açıklamalarıyla ortamı bile isteye gerdiğini söyledi, şöyle dedi:

“Stadyuma vardığımda görevli güvenlik güçleriyle gerekli görüşmeleri yaparak takımımızın yanına geçtim. Bu esnada yönetim kurulundan bazı arkadaşlarım da benimle birlikteydi. Stadyuma giriş aşamasında güvenlik güçleri ile aramızda bir sıkıntı yaşanmamıştır.

Kendilerine Galatasaray taraftarlarının tribünleri terk ettiği, yalnızca kendi taraftarlarımızın bulunduğu, bu nedenle olumsuz durum yaşanma ihtimalinin olmadığı ilgili kişilerce defalarca anlatılmış olmasına rağmen sahaya çıkışımıza ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceklerini belirttiler. Taraflar arasında uzlaşma zemini oluşmadığı anlaşılınca, biz kendilerine sahaya çıkıp taraftarımıza teşekkür edeceğimizi söyleyerek soyunma odasından çıktık. Bu süreçte kanuna aykırı hareketler sergilemedik.

Sporcular ve profesyoneller de Fenerbahçe bayrağıyla fotoğraf çekilmek istemiştir. Bu esnada stat müdürü Ali Çelikkıran ve diğer Galatasaray görevlileri fiziksel ve sözlü müdahalede bulunarak, sporcu, yönetici ve profesyonellerimizin fotoğraf çekilmesini engellemeye çalışmıştır. Yöneticimiz Ahmet Ketenci oyuncularımızdan ve teknik heyetimizden birkaç kişi Fenerbahçe bayrağıyla ayrı fotoğraf çekilirken stat müdürü fiziksel müdahalede bulunmuştur.

Bu müdahale sonrasında bir kargaşa yaşanmış, güvenlik güçlerinin desteğiyle kısa sürede taraflar ayrılmıştır. Çekilen fotoğraf sonrası gerek sporcular ve teknik heyet, gerekse yönetim kurulu üyeleriyle tarafım stadyumdan ayrılmıştır. Herhangi bir kişiye karşı darp teşkil eden hareketim veya hakaretim olmamıştır. Ayrıca Ali Çelikkıran’ın sporcularımızın elinden bayrağımızı alma teşebbüsüyle ilgili de gerekli suç duyurularında bulunulmuştur.”

Selahattin Baki: Ali Koç ortalık yatışsın diye ‘Çıkmazsan dayak yersin’ dedi

Olaylı maçın oynandığı dönemde Fenerbahçe’nin yönetim kurulu üyesi olan Selahattin Baki de tıpkı Koç gibi savcılığa ifadesini sundu. İşte Baki’nin sözleri:

“Teknik heyet ve futbolcular ile müsabakaya gelen yöneticiler soyunma odasında bulunduğumuz sırada Başkanımız Sayın Ali Koç takımı tebrik etmek amacıyla yanımıza geldi. Bazı futbolcular galibiyete rağmen taraftarlarla bütünleşemediklerini, galibiyet sevinçlerini saha içerisinde doyasıya yaşayamadıklarını Başkan’a ilettiler. Bunun üzerine yöneticiler olarak ortak karar aldık ve sahaya çıkmaya karar verdik.

Soyunma odasından çıkarken Ali Koç bana dönerek, ‘Selahattin, yakın zamanda seninle savcılığa gittik. Herhangi bir olay olsa bile sen hiçbir şekilde olaylara karışma.’ dedi. Sahaya doğru yöneldiğimiz sırada Galatasaray Kulübü çalışanı olduğunu düşündüğüm bazı kişiler sahaya girmemizin uygun olmayacağını söylediler. Ancak biz de Galatasaray’ın ve diğer takımların galibiyetten sonra bizim stadımızda sevindiğini, bizim de sevinmeye hakkımız olduğunu söyleyerek sahaya girmek istediğimizi belirttik.”

Bu olaylar yaşanırken Galatasaray yönetiminden kimseyi görmediğini söyleyen Baki görevlilerle konuşmanın ardından sahaya girdiklerini ancak yine engellemelerle karşılaştıklarını iddia etti. Sahaya girdikten sonra orta yuvarlakta fotoğraf çektirme konusunda bir kavga yaşandığını gördüğünü söyleyen Baki ifadesine şöyle devam etti:

“Başkan Ali Bey ile yürürken o sırada başkanın elinin kanadığını gördüm. Tanımadığım ancak Galatasaraylı olduklarını düşündüğüm (Galatasaray genel sekreteri ve yöneticileri olmadıklarını biliyorum) 2-3 kişi başkana doğru parmak sallayarak üzerimize doğru geliyorlardı. Hem başkanın elindeki kanı hem de parmak sallayan kişileri görünce çok sinirlendim ve ‘Başkana el kol yapmayın…’ dedim. Bunu söyler söylemez Başkan Ali Koç geri dönerek yakamdan tuttu ve ‘Sana sus dedim, susacaksın.’ dedi. Ben de ‘Başkanım, bula bula bu kadar adam varken beni mi buldun? Ayıp oluyor, hayırdır.’ dedim. Olay orada bitti. Başka da tartışma yaşanmadı. Başkan beyin amacı tartışmanın büyümesini engellemekti. Hatta ortalık sakinleşsin diye Eray Yazgan’ı ‘Çık buradan, çıkmazsan dayak yersin.’ diyerek uyarmaya çalıştı. Amacı kendisini tehdit etmek değil olayı yatıştırmaktı. Olaylar sona erdikten sonra başkan beyle soyunma odasına geri döndük.”

Yaşanan kavgaya karışmadığını, doğrudan birini hedef alarak tehdit ya da hakarette bulunmadığını belirten Baki, uzaktan parmak sallayarak gelen kişilere küfür ettiğini ve Eray Yazgan’a yönelik hakaret suçu işlemediğini savundu.

Mert Hakan Yandaş'ın Galatasaray savunması: Meşru müdafaaMert Hakan Yandaş’ın Galatasaray savunması: Meşru müdafaaDursun Özbek de adliyede

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özbek adliyede ifade verdi.

Ali Koç ve Selahattin Baki’nin ifadelerinin ortaya çıktığı gün Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de adliyeye giderek ifade verdi. Özbek’in Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından hakkında yapılan şikayete ilişkin savcılığa çağırıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Fenerbahçe Spor Kulübü Dursun Özbek’in 6 Kasım 2023 ve 27 Şubat’taki açıklamalarının ardından şikayette bulundu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu konuyla ilgili soruşturma başlattı. Dursun Özbek Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Özbek daha sonra adliyeden ayrıldı.

Okan Buruk: En az endişeli olması gereken Galatasaray taraftarıOkan Buruk: En az endişeli olması gereken Galatasaray taraftarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.