Aliağa direndi, Fenerbahçe dinlemedi!

Fenerbahçe, bir ara çift haneli farkla önde olduğu maçta rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. Son dakikaları büyük heyecana sahne olan maçı sarı-lacivertliler 101-96 kazandı. Bu skorla Fenerbahçe normal sezonu ikinci bitirmeyi garantiledi.

Spor 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Süper Lig'deki yüksek skorlu maçı Fenerbahçe Beko kazandı.

Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe, 28. haftanın erteleme mücadelesinde Aliağa Petkim’i ağırladı. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip oldu. Farkı açan sarı-lacivertliler çeyreği 32-23 önde tamamladı. İyi hücum performansını ikinci çeyrekte de sürdüren Kanarya, soyunma odasına 61-49 önde gitti.

İzmir temsilcisi ikinci yarıya daha iyi savunma yaparak başladı. Üçüncü çeyrekte güçlü rakibine üstünlük kuran ekip farkı 8’e indirdi. Aliağa’nın geri dönüşü son çeyrekte devam etti. Maç sonuna doğru fark tek topa kadar indi. Ancak maçın en kritik hücumunda Carsen Edwards’ın eli titremedi ve Fenerbahçe üç sayılık basketle farkı 5’e çıkardı, maçtan 101-96 galip ayrıldı.

Bir süper yıldız doğuyor! NBA'ye gelmeden insanları sokağa çıkardıBir süper yıldız doğuyor! NBA’ye gelmeden insanları sokağa çıkardı

Fenerbahçe’de Johnathan Motley 24 sayı, 5 ribaunt, 5 asist; Carsen Edwards 20 sayı, 7 ribaunt, 5 asist üretti. Nigel Hayes de galibiyete 21 sayıyla katkı sağladı. Aliağa’da Kenny Chery 27 sayı kaydetti. Fenerbahçe bu sonuçla 29. maçında 23. galibiyetini aldı. Play-off umudu bulunan Aliağa ise 12 galibiyette kaldı. Sarı lacivertliler normal sezonu ikinci bitirmeyi garantiledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.