Alimpijevic’e Bursaspor faturası çıktı

Beşiktaş Başantrenörü Dusan Alimpijevic'e Bursaspor benchine yaptığı hareketten dolayı bir maç men ve 165 bin TL para cezası verildi.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bursaspor, maçtan sonra eski koçları Alimpijevic'e büyük tepki gösterdi.

Geçen sezon Bursaspor’u çalıştıran Sırp koç Dusan Alimpijevic, bu yılın başında Beşiktaş’a geldi. İstanbul’da Alimpijevic’in yeni ve eski takımını karşı karşıya getiren maçta Sırp koç eski takımının oturduğu yere hareket yaptı. Bursaspor, buna büyük bir tepki göstererek açıklama yayınladı.

Yeşil beyazlıların açıklamasında “Kendisini bugünlere getiren ve 2.5 yıl Bursa şehrinin, Bursaspor’un ekmeğini yiyen Sırp Başantrenör Dusan Alimpijevic’in maç öncesinden başlayıp müsabaka sonuna kadar yaptığı iğrenç hareketler müsabakayı sadece salonda değil televizyon başında izleyenler tarafından da gözlemlenmiştir. Aslında her hafta farklı skandallara imza atan, birçok sporcu ve antrenörlerle sorunlar yaşayan Sırp Başantrenör Dusan Alimpijevic’in bu hareketi Bursaspor Kulübü‘ne değil Türk insanına, Türk Sporuna yaptığını düşünmekteyiz” denildi.

Anadolu Efes'te Erdem Can dönemi sona erdiAnadolu Efes’te Erdem Can dönemi sona erdi

Yaşananların ardından Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Beşiktaş Başantrenörü Dusan Alimpijevic’le ilgili kararını duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, ‘kişilik haklarına saldırısı’ nedeniyle Dusan Alimpijevic’e bir maç men ve 165 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Beşiktaş’a ise çeşitli ihlallerden dolayı 150 bin lira para cezası uygulandı.

Öte yandan Karşıyaka, Anadolu Efes karşılaşmasındaki ihlalleri sebebiyle 87 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Hande Baladın'a asitli tehdide ceza yokHande Baladın’a asitli tehdide ceza yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.