Alperen Şengün ve Houston Rockets’ın sezonu Dallas’ta bitti

NBA'de mücadele eden Türk basketbolcu Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets, Dallas Mavericks'e uzatma sonunda 147-136 yenildi ve play-in şansını yitirdi.

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Luka Doncic ve Kyrie Irving önderliğinde Dallas, Houston'ı mağlup etti.

Alperen Şengün mart ayının ikinci haftası içinde Sacramento Kings deplasmanında yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süredir parkeden uzak. Alpi’nin bileğindeki problem onu sahaya çıkmaktan alıkoyuyor. Öyle ki ilk sakatlandığında play-in iddiası mucizelere bağlı takımının da durumu göz önüne alınarak sezonu kapadığı söylenmişti.

Ancak daha sonra Houston 10 maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak hayata tutundu. Golden State Warriors’la arayı kapadılar. Neredeyse ilk 10’a kendilerini atacak konuma geldiler. Ancak fikstürün yeniden zorlaşmasıyla işler değişti. Önce kritik maçta Warriors’a boyun eğdiler, dün de Dallas’a karşı ölüm kalım mücadelesine çıktılar.

Maça çok iyi başlayan Houston bir ara skoru 24-5’e kadar getirdi. Ancak Dallas daha sonra dengeyi sağladı. İlk yarının sonunda farkı beşe kadar indirdi. Ancak üçüncü çeyrekte dengeli geçen oyun sonunda Rockets son çeyreğe sekiz sayılık fark taşıdı. Bu bölümde Kyrie Irving şov yaptı ve maçın uzatmaya gitmesinde öncü oldu. Avustralyalı gard Dante Exum karşılaşmayı uzatmaya taşıyan üçlüğü attı. Dallas uzatma bölümünde Luka Doncic ve Kyrie önderliğinde galibiyete yürüdü. Houston üst üste beşinci kez kaybederken normal sezonun bitimine dört maç kala play-in şansını kaybetti. Böylece Golden State Warriors’ın play-in yapması kesinleşirken Alperen Şengün’ün de sakatlıktan erken dönmesini gerektirecek kırılma yaşanmamış oldu.

Irving karşılaşmayı 48 sayı atarak tamamladı. Luka Doncic 37 sayı, 12 asist ve 9 ribauntla oynadı. Houston’da Dillon Brooks’un 29 ve Fred VanVleet’in 24 sayısı yetersiz kaldı. Dallas 78 maçta 48 galibiyete gelerek beşinci sıradaki yerini sağlama aldı.

Fenerbahçe Mersin'e servis kırdırmadan gidiyorFenerbahçe Mersin’e servis kırdırmadan gidiyor

Maxey yıldızlaştı, Sixers kazandı

Philadelphia 76ers iki uzatmaya giden maçta San Antonio Spurs’ü 133-126 yenerek art arda 5. galibiyetini aldı. Doğu Konferansı 7’ncisi 76ers’ta kariyer sayı rekoru kıran Tyrese Maxey 52 sayı, 5 ribaunt, 7 asist, 2 top çalmayla takımının 44. galibiyetinde etkili oldu. Batı Konferansı son sırasındaki Spurs’te ise Victor Wembanyama’nın 33 sayı, 18 ribaunt, 6 asist, 7 blokluk performansı, sezonun 59. yenilgisini önleyemedi. Ev sahibi Spurs’te milli oyuncu Cedi Osman mücadelede forma giymedi.

Doğu Konferansı’nda play-off yarışını yakından ilgilendiren bir diğer mücadelede Indiana Pacers, Miami Heat’i 117-115 yendi. İlk yarısını 17 sayı önde kapadığı maçta zorlanan Pacers, Sixers’ın kazandığı gecede hata yapmayıp altıncı sıradaki yerini korudu. Pacers’ta tam yedi oyuncu çift hanelerde sayı üretirken TJ McConnell ve Myles Turner 22’şer sayı buldu. Miami Heat’te Jimmy Butler 27 sayı atarken Bam Adebayo ve Caleb Martin 20’şer sayı atarken Tyler Herro 21 sayı buldu ancak galibiyete yetmedi.

NBA'de son viraj yaklaşıyor, sezon ödüllerini 10Haber dağıtıyorNBA’de son viraj yaklaşıyor, sezon ödüllerini 10Haber dağıtıyor

Wolves yeniden zirveye

Batı Konferansı’nda Minnesota Timberwolves, Los Angeles Lakers’ı deplasmanda 127-117 yendi. LeBron James’in hastalığı nedeniyle forma giymediği, Anthony Davis’in ikinci çeyrekte gözünden yaşadığı sorun nedeniyle devam edemediği maçta Lakers, ilk periyodunu önde geçtiği maçta rakibine direnemedi. Wolves bu galibiyetle 78 maçta 54. kez kazanarak Batı Konferansı’nın zirvesine yerleşti. Wolves’ta Naz Reid 31 sayı ve 11 ribaunt yaparken Rudy Gobert 18 sayı ve 16 ribauntla oynadı, Anthony Edwards 26 sayı attı. Lakers’ta Rui Hachimura’nın 30 sayısı yeterli olmadı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Los Angeles Clippers-Cleveland Cavaliers 120-118

Phoenix Suns-New Orleans Pelicans 105-113

Toronto Raptors-Washington Wizards 130-122

Orlando Magic-Chicago Bulls 113-98

Charlotte Hornets-Oklahoma City Thunder 118-121

Boston Celtics-Portland Trail Blazers 124-107

Milwaukee Bucks-New York Knicks 109-122

Brooklyn Nets-Sacramento Kings 77-107

Golden State Warriors-Utah Jazz 118-108

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.