Fenerbahçe Mersin’e servis kırdırmadan gidiyor

Kadınlar Süper Lig final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, Çukurova Basketbol'u 85-64 mağlup etti ve 2-0 öne geçti. Serinin üçüncü maçı 17 Nisan Çarşamba günü Mersin'de oynanacak.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Çukurova önünde seride durumu 2-0'a getirdi.

Fenerbahçe, Kadınlar Basketbol Süper Lig final serisi ikinci maçında Çukurova Basketbol’u ağırladı. Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanacak maç için satışa çıkan biletlerin tamamı tükendi.

Güzel havanın hakim olduğu İstanbul’da öğleden sonra 15.00’te başlayan karşılaşmaya sarı-lacivertli ekip iyi giriş yaptı. Tıpkı 99-76 kazandıkları ilk maçta olduğu gibi dış şutlarda yüzdeli atarak farkı 22-12 ile çift hanelere kadar taşıdılar. Ancak daha sonra Çukurova toparlandı. Özellikle pota altından buldukları basketlerle farkı azalttılar ve ilk çeyrek 24-18 bitti. Mersin ikinci çeyreğe de iyi başladı. Fenerbahçe’de Natasha Howard ve Emma Meesseman gibi yıldız uzunlar faul problemine girince devre sonunda fark yine azaldı ve ikinci 20 dakikaya 35-34 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.

Efes play-in için nefesi Fenerbahçe'den aldı... İşte son hafta senaryolarıEfes play-in için nefesi Fenerbahçe’den aldı… İşte son hafta senaryoları

Fenerbahçe ikinci yarıya iyi başladı. Kayla McBride’ın dış şutlardaki etkinliği farkın açılmasının sağladı. Kanarya çok kısa sürede skoru yeniden çift hanelere çekti. Bu kez savunmada sertlikten ödün vermeyen Kanarya rakibini üst üste top kayıplarına zorladığı bölümle beraber rahatladı. Son periyoda 63-46 üstün girdiler. Bu bölümde de rakibinin dönüşüne müsaade etmeyen Fenerbahçe karşılaşmayı 85-64 kazandı ve seride durumu 2-0’a getirdi.

Fenerbahçe’de Natasha Howard 22 sayıyla öne çıkarken Kayla McBride da 22 sayıyla oynadı. Emma Meesseman 14 sayısının yanında tam 17 ribaunt alarak öne çıkan isim oldu. Mersin ekibinde Elizabeth Williams 21 sayı atarken Kahleah Copper 19 sayı buldu. Yıldız oyuncu Marina Mabrey 9 sayı atarak beklentilerin altında kaldı.

Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol arasında serinin üçüncü maçı 17 Nisan Çarşamba 19.30’da Mersin’de oynanacak. Bu maçın 10 gün sonra oynanacak olmasının sebebi EuroLeague Kadınlar’da dörtlü final organizasyonunun araya girecek olması. Burada da iki takım yarı finalde karşılaşacak. Bu karşılaşma 12 Nisan’da 19.00’da oynanacak. Organizasyona Mersin ev sahipliği yapacak.

İşte sporda yoğun pazar mesaisinin getirdikleriİşte sporda yoğun pazar mesaisinin getirdikleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.