Uğur Dündar: Ali Koç’a yapılan yakıştırma haksız

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısı sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un eleştirilmesi hakkında konuştu.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Uğur Dündar'dan Ali Koç'u savunan açıklama geldi.

Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası başkent kulübünün başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Meler’e yumruk atan Koca ardından tutuklandı, başkanlık görevinden istifa etti. Meler’in ise elmacık kemiğinde kırık meydana geldi. TFF, liglerin süresiz ertelendiğini duyurdu.

Bu olayların üzerine sosyal medyada sorumlu arayışı başladı. Taraftarlar rakip takım yöneticilerinin demeçlerini örnek göstererek bu olaya zemin hazırlamakla suçladı. Suçlamaların hedefindeki isimlerden biri, 5 Kasım tarihinde Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda çarpıcı açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tu. Koç’un İzmir Çetesi olarak adlandırılan hakem grubuyla alakalı söylemleri gündemi sarstı. Ayrıca başkan taraftarlardan hakemleri takip edip sosyal alanlarda yemek yedikleri kişilere dikkat etmeleri gerektiğini, bunu yaparken demokratik haklar çerçevesinde hareket etmelerini istediğini belirtti. Bu ve benzeri açıklamalar Meler’in başına gelenlerin ardından MHK yöneticileri tarafından da örnek olarak gösterilirken, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar açıklama yayınladı.

Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!

 

Dündar “Dün akşam yaşananlar yeşil sahalarda görmemeyi dilediğimiz görüntülerdi. Öncelikle Sayın Halil Umut Meler’e çok büyük geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum, acil şifalar diliyorum. Dün akşamki olay neresinden bakarsak kınanması gereken ve bir daha asla sahalarımızda benzerini görmeyi istemediğimiz olaydır. Dün Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış kulüplerin divan heyetleriyle Faruk Ilgaz Tesislerimizde geleneksel dostluk yemeğimizi yedik. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir, Bursaspor konuğumuz oldular. Çok samimi bir atmosferde geçti ve şöyle bir prensip kararı aldık; Bundan sonra biz YDK Başkanları ve heyetleri, camialarımızın ak saçlı insanları, deneyim sahibi kişiler olarak Türk sporunun yapısal sorunları konusunda taşın altına elimizi koymalıyız ve çözüm önerileri getirmeliyiz şeklinde bir değerlendirmede bulunduk. Herkes bu konuda prensip mutabakatına vardı.” dedi.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Dündar davete gelenlerle bir Whatsapp grubu kurulduğunu anlattı ve çözüm önerilerinin tartışıldığını açıkladı. Başkan “Sn. Başkanımız da her zaman dün akşamki olayın yaşanmaması için alınması gereken önlemler bulunduğunu vurguladı. Dedi ki, bu sorunları bizim dile getirdiğimiz belgeli bir takım konuları siz halı altına süpürmeye devam ederseniz, bir gün istenmedik hadiseler yaşanır, anlamında bunları dile getirdi. Bunu aklıselim herkes böyle okuyor. Nitekim geldiğimiz noktada ne yazık ki konu buralara geldi. O sözler, bugün bu yaşananları, hepimizin kınadığı şeyleri engellemek ve bunların önüne geçmek amacıyla tüm yetkilileri uyarmak ve sarsarak uyarmak açısından telaffuz edildi. Ben o toplantılarda vardım. Kulaklarıma mı inanayım yoksa bu söylenenlere mi?” dedi.

Osman Aşkın Bak: Liglere uzun ara verileceğini zannetmiyorumOsman Aşkın Bak: Liglere uzun ara verileceğini zannetmiyorum

Dündar Koç’a yapılan yakıştırmaların yanlış olduğuna “Ali beye yapılan bu yakıştırma fevkalade haksız, fevkalade adaletsiz, fevkalade yanlış. Zaten cümlenin sonunda ‘tepkinizi demokratik şekilde gösterin, söylediklerimi sakın başka yere çekmeyin’ dedi. Maalesef bir kısmı kesilerek devamı göz ardı edilerek yapılan bir algı oldu.” sözleriyle vurgu yaptı.

Başkan geçen sezon Erden Timur’un yaptığı açıklamaları hatırlatarak “Rakiplerimizin neler söylediklerinin altını çizerek söylemek istemiyorum ama birini belirteyim. ‘Eğer bu hakem hataları devam ederse bu ligi bitirmeyiz’ dediler. Bu demek, tehdit kokuyor değil, tehdit. Burada herkes sorumlu davranmalıdır. Bu tür olayların bundan böyle yaşanmaması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Futbolun yöneticilerinin özellikle federasyon başkanının adaletin sağlanacağı konusunda kesin güvence vermesi gerekir. Dün akşamki açıklamalarını fevri buluyorum.” dedi.

Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.