Altay Bayındır kalede, Manchester United beşinci turda

Manchester United kariyerindeki ilk maçına çıkan Altay Bayındır, Newport County deplasmanında kalesinde iki gol gördü. United maçı 3-2 kazandı ve adını beşinci tura yazdırdı.

Spor 29 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Altay Bayındır ilk kez United kalesini korudu.

Geçtiğimiz yaz Fenerbahçe’den Manchester United’a transfer olan Altay Bayındır, ilk forma fırsatını yakaladı. Andre Onana’nın Kamerun Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’nda olduğu sürece denk gelen FA Cup 4. tur maçı dün akşam oynandı. Altay’ın ilk defa 11’de yer aldığı günde United, Newport County ekibine konuk oldu.

Maç United adına çok iyi başladı. 7. dakikada Bruno Fernandes golü buldu. Bu golde asisti Antony yaptı ve Brezilyalı bu sezon ilk gol katkısını verdi. 13. dakikada bu kez Kobbie Mainoo sahneye çıktı ve durum 2-0 oldu. Ancak Newport cephesinde Bryn Morris’in yaptığı enfes vuruş Altay Bayındır’ı çaresiz bıraktı. 36. dakikada durum bu olağanüstü golle 2-1 oldu.

İkinci yarıya da iyi başlayan Newport County takımı 47. dakikada durumu 2-2’ye getirmeyi başardı.

Fakat 68. dakikada Antony bu kez ağları havalandırdı ve skor katkısı vererek takımını öne taşıdı. Duraklama anlarında Rasmus Hojlund ile rahatlayan United bir üst tura yükselmeyi başardı. Altay Bayındır İngiltere kariyerindeki ilk maçında 90 dakika kalesini korurken iki gol gördü, rakibin kaleyi bulan yedi şutunun beşinde başarıyla tehlikeleri savuşturdu.

Arda Güler LaLiga'ya 'merhaba' dedi, Sörloth Barcelona'yı devirdiArda Güler LaLiga’ya ‘merhaba’ dedi, Sörloth Barcelona’yı devirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.