Hojlund şeytanın bacağını kırdı, United geri dönüp 3 puanı aldı

Premier Lig'de Manchester United 2-0 geri düştüğü maçta Aston Villa'yı Alejandro Garnacho ve Rasmus Hojlund'un golleriyle 3-2 yendi. Hojlund Premier Lig kariyerinin ilk golünü attı.

Spor 27 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hojlund United'a hayat verdi.

Premier Lig’de Noel Bayramı’nın ertesi günü geleneği Boxing Day beş maça sahne oldu. Günün son maçında büyük heyecan yaşandı. Haftaya üçüncü sırada giren Aston Villa istikrarsız ekip Manchester United’a konuk oldu. Villa 21’de John McGinn ve 26’da Leander Dendoncker ile 2-0 öne geçti. Gollerden sonra ataklarını sıklaştıran United ilk yarıda etkili olamadı.

İkinci yarının başında Garnacho ile gol bulan Kırmızı Şeytanlar VAR’a takıldı. Ancak United pes etmedi ve 59’da Arjantinlinin golü bu kez geçerli oldu. Garnacho 71’de yeniden sahne aldı skor 2-2’ye geldi. United galibiyet için bastırmaya devam etti ve 82. dakikada Danimarkalı golcü Rasmus Hojlund United kariyerindeki ilk Premier Lig golüne imza attı. Genç futbolcu golün ardından duygusal anlar yaşadı. Bu gol aynı zamanda takımına üç puanı getirdi. United 31 puanla günü altıncı sırada bitirdi. Villa 39 puanda kaldı.

Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan'da dikkat edilmesi gerekenleri paylaştıFutbol Federasyonu, Suudi Arabistan’da dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı

Liverpool maç fazlasıyla zirvede

Geçen hafta sonunda sahasında Arsenal ile karşılaşan ve liderliği alma fırsatını berabere kalarak kaçıran Liverpool, Burnley deplasmanına çıktı. Kırmızılar sahadan Darwin Nunez ve Diogo Jota’nın golleriyle 2-0 galip ayrılmayı başardı. Liverpool puanını 42’ye yükseltti ve maç fazlasıyla lider oldu. Burnley 11 puanla 19. sırada kaldı.

Newcastle serbest düşüşte

Günün ilk maçında Notthingham Forest, Newcastle United’a konuk oldu. Ev sahibi 23. dakikada Alexander Isak’ın penaltı golüyle öne geçti. 45+1’de eski Newcastle forveti Chris Wood skoru eşitledi. Wood ikinci yarıda iyi oyununu sürdürdü, 53 ve 60’ta iki şık gol daha attı ve takımını üç puana taşıdı. Newcastle son yedi maçında altıncı kez kaybetti ve 29 puanla yedinci sırada kaldı. Forest Nuno Espiritio Santo yönetiminde ilk galibiyetini alıp 17 puanla 16. sıraya geldi.

Beşiktaş'ın golcüsü Colley onları hatırlattı: İşte Süper Lig'in golcü stoperleriBeşiktaş’ın golcüsü Colley onları hatırlattı: İşte Süper Lig’in golcü stoperleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.