Arsenal, West Ham’a karşı kan kaybetti, olumsuz rekorları kırdı

Premier Lig'de haftaya lider giren Arsenal evinde West Ham United'a mağlup oldu. Bu maç Arsenal adına tarihe olumsuz rekorlarla kazındı.

Spor 30 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Arsenal evinde yenildi, maç tarihe geçti.

Premier Lig’in 19. hafta mücadelesinde Arsenal ve West Ham karşı karşıya geldi. Haftaya liderlik koltuğunda giren Arsenal, evinde sürpriz yaşamak istemiyordu. West Ham’ın başında Arsenal’a karşı kariyeri boyunca deplasman galibiyeti alamayan David Moyes vardı. Moyes daha önce çalıştığı hiçbir kulüpte yakalayamadığı bu başarıyı yakalayıp takımıyla beraber haftayı ligin 6. sırasında bitirmek istiyordu.

Maçın 13. dakikasında Tomas Soucek’in golü konuk ekibi öne geçirdi. 55. dakikada ise eski Arsenal oyuncusu Mavropanos sahne aldı. Yunan stoperin kornerden gelen ortaya yaptığı kafa vuruşu iki direğe çarpıp ağlara gitti. West Ham bu gollerle Arsenal’ı şoka uğratıp galibiyete uzanmayı, puanını 33’e yükseltmeyi ve rakibini liderlikten etmeyi başardı.

Arsenal liderliği evinde bıraktıArsenal liderliği evinde bıraktı

Arsenal bu sonuçla birlikte bu sezon evinde ilk yenilgisini aldı. Ortaya çıkan bazı istatistikler mağlubiyetin vehametini gözler önüne serdi. David Moyes kariyerindeki ilk Arsenal deplasmanı galibiyetine kavuştu. Bunun dışında Arsenal 77 kez rakip ceza alanında topla buluştuğu maçı gol atamadan bitirdi ve bu alanda Premier Lig’de bir maçta rakip ceza sahasında en fazla topla buluşup gol atamayan takım konumuna geldi.

Arsenal adına 2023-24 sezonunun bir önceki sezona nazaran gelişim gösterilen sezon değil geri adım atılan sezon olduğu gerçeği de puan durumuna yansıdı. Geçen sezon ligin aynı döneminde 50 puan toplayarak lider konumda bulunan Topçular an itibarıyla 19 hafta sonunda yalnızca 40 puan toplayabildiler. Arsenal bu puanla birlikte haftayı 2. sırada, lider Liverpool’un 2 puan gerisinde kapadı. Kuzey Londra ekibi pazar günü Fulham deplasmanına çıkacak. 7 Ocak günü FA Cup’ta Liverpool’la deplasmanda karşılaşacak. Daha sonra bir hafta dinlenecek takım sahalara 20 Ocak’ta Emirates’teki Crystal Palace maçıyla dönecek.

Nuri Şahin'den yılın transferi: Borussia DortmundNuri Şahin’den yılın transferi: Borussia Dortmund

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.