Glazer ailesi, Manchester United’ı raftan çekti

İngiliz basınında çıkan habere göre bir süredir Manchester United'ı satmak adına teklifleri dinleyen Glazer ailesi, kulübü marketten çekti ve şimdilik satmaktan vazgeçti. Habere göre aile satış için 10 milyar sterlin istiyor.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Glazer ailesi satıştan vazgeçti.

İngiliz futbolunda son zamanların en çok tartışılan konularından biri Manchester United’ın satışıydı. 2013’ten bu yana lig zaferi yaşayamayan ve taraftarların büyük tepki gösterdiği Glazer ailesinin yönetimi altında yoluna devam eden United hakkındaki satış iddiaları bir süredir arttı. Geçtiğimiz yaz boyunca hatta daha öncesinde Katarlı Şeyh Jassim ve Petronas’ın sahibi İngiliz Sir Jim Ratcliffe’in kulübü alabileceği haberleri dolanıyordu. Aile, United’ın yüzde 100’ünü geçtiğimiz kasım ayında satılığa çıkarmıştı.

Hull City Yunus Akgün'ü üzdü, Erol Bulut 2-0'dan maç verdiHull City Yunus Akgün’ü üzdü, Erol Bulut 2-0’dan maç verdi

Glazer’lar iki taraftan da istedikleri teklifi alamadılar. Özellikle Şeyh Jassim 6 milyar sterlin bandına kadar çıktı haberleri yapıldı ancak bu miktar da aileyi memnun etmiyordu. Kaynakların İngiliz basın yayın organı Daily Mail’e aktardığı bilgilere göre aile Manchester United’ı marketten çekti ve kulübü satma fikrini 2025’e kadar rafa kaldırdı. Glazer ailesi bu süreç içinde kulübün değerinin artacağını ve futbol piyasasının yükseleceğini umuyor. Aile, 2026’da ABD, Kanada ve Meksika’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın ABD’li iş insanlarının futbola olan yatırımını artıracağına ve piyasanın bunun da doğru orantılı olarak yükseleceğine inanıyor. Glazer’lar söz konusu yükselişle beraber kulübü bundan iki sene sonra 7 ile 10 milyar sterlin arasında bir bedele satmak istiyor. Glazer’ların süreç içindeki bir diğer umudu da Hollandalı teknik direktör Erik Ten Hag’ın 2 senelik süre içinde kulübü eski günlerine döndürüp değerini artıracak performansı gösterebilmesi.

Avrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleriAvrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.