Altın Top artık UEFA himayesinde: 2 yeni ödül geliyor

Geçtiğimiz günlerde Messi'nin 8. kez kazandığı Altın Top ödülü artık France Football ve UEFA işbirliğiyle verilecek. Ödüllere iki yeni kategori eklenecek.

Spor 4 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
UEFA Ballon d'Or için adım attı.

Ballon d’Or olarak da bilinen Altın Top ödül töreni artık UEFA himayesinde. Avrupa futbolunun yönetim organı, France Football ve L’Equipe’in sahibi Groupe Amaury ile ile Altın Top’un düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

1956’dan bu yana verilen Altın Top ödülleri futbolun en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor. En iyi genç oyuncu, en iyi kaleci, en iyi forvet gibi kategorilerin yanı sıra en iyi futbolcuların belirlendiği ödül töreninde sosyal konularda öne çıkan sporculara da Socrates adı altında ödül veriliyor. Anlaşmanın ardından 2024 yılı itibarıyla en iyi erkek ve kadın antrenörün de seçileceği belirtildi.

Altın Top Messi'ye, teselli ödülü Haaland'aAltın Top Messi’ye, teselli ödülü Haaland’a

Ballon d’Or ödül töreninin sonuncusu geçtiğimiz pazartesi akşamı Paris’te yapıldı. Lionel Messi yılın futbolcusu seçilirken en iyi golcü Erling Haaland, en iyi genç oyuncu Jude Bellingham, en iyi kaleci Emiliano Martinez seçildi. Yılın takımı ödülü Manchester City’ye giderken Socrates ödülünün sahibi ırkçılık karşıtı çalışmalarıyla ünlenen Vinicius’un oldu. Kadınlarda ödüllere Barcelona takımı damga vururken Aitana Bonmati yılın futbolcusu seçildi.

UEFA ile yapılan anlaşmanın ardından her sene Paris’te düzenlenen ödül töreninin bundan sonra Avrupa’nın farklı şehirlerinde düzenleneceği de belirtildi. Öte yandan 2011 yılından bu yana verilen UEFA Yılın Futbolcusu ödülünün de artık verilmeyeceği açıklandı.

Pep Guardiola evlatları için bölündü!Pep Guardiola evlatları için bölündü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.