2022-23 model Manchester United tarihin en pahalı kadrosu oldu

UEFA'nın açıkladığı verilere göre 2022-23 sezonu Manchester United kadrosu tarihin uğruna en fazla bonservis harcanan oyuncularından kurulu kadrosu olarak kayıtlara geçti.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Manchester United'ın geçen sezonki kadrosu en pahalı kadro oldu.

Manchester United Sir Alex Ferguson’un ayrıldığı günden beri şaşaalı zamanlarını arıyor. Bu sezon da istikrarsız sonuçlardan çeken takım an itibariyle ilk dördün dışında kalmış durumda. Her ne kadar geçen sezon ilk dörde girip Şampiyonlar Ligi bileti almış olsalar da bu sezon ne Avrupa’da ne ligde bekleneni veremediler.

Geçen sezon da birçok sorunla boğuşan ekip Erik Ten Hag yönetiminde ilk sezonunu geçirmişti. O sezon kurulan kadro futbol tarihinin en pahalı kadrosu olarak kayıtlara geçti. Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA’nın paylaştığı verilere göre 2022-23 sezonunda Manchester United kadrosunda bulunan futbolculara kariyerleri boyunca ödenmiş bonservis bedeli toplamda 1.52 milyar dolardı. Bu rakam 1.33 milyar dolar toplam bonservisle zirvede bulunan 2020 Real Madrid’in üstünde.

Ten Hag’ın takımı için Antony, Harry Maguire, Jadon Sancho ve Casemiro gibi yıldız oyunculara yüklü bonservis bedelleri ödendi. Aynı sezon Manchester City  1.286 milyar euro ile ikinci sıradaydı.

Çarşamba günü UEFA tarafından yayınlanan sıralamada en fazla gelir elde eden takımlar Real Madrid (841 milyon euro), Manchester City (836 milyon euro), Barcelona (815 milyon euro) ve Paris St Germain (807 milyon euro) olarak açıklandı. Gelir sıralamasında ilk 20’de dokuz Premier Lig takımı yer aldı. Bu takımlar ortalama 323 milyon euro gelir elde ederken İspanya LaLiga kulüpleri 3.3 milyar euro gelirle ikinci sırada yer aldılar. Bundesliga 3.2 milyar euro, İtalya Serie A kulüpleri 2.4 milyar euro, Fransa Ligue 1 kulüpleri 2 milyar euro gelir elde ettiler.

Raporda “2022 yılında İngiltere’nin en üst düzey 20 kulübünün geliri neredeyse en alttaki 50 ülkedeki 642 kulübün toplam geliri kadardı” dendi.

Arsenal balonları patlattı: Altı gollü galibiyetArsenal balonları patlattı: Altı gollü galibiyet

Avrupa futbolundaki zirve kapışmasına Türk futbolcular damga vurduAvrupa futbolundaki zirve kapışmasına Türk futbolcular damga vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.